Xbox One 'bilgisayarlaşıyor': Klavye ve fare desteği geldi

Xbox sistemine klavye ve farenin adapte olması yeni bir trend ortaya çıkarabilir.

Konsollar yeni versiyonuna kavuşuyor. Microsoft’un başarılı oyun konsolu Xbox One, 14 Kasım tarihinden başlamak üzere resmen klavye ve fare desteğine kavuşacak.

Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan ve birçok kullanıcıyı heyecanlandırmayı başaran Xbox One gelişmesi, yeni bir teknoloji trendi ortaya çıkarabilir. Xbox One, klavye ve fare desteğiyle birlikte 14 Kasım’dan itibaren kullanılabilir olacak. Microsoft cephesinden yapılan açıklamaya göre 14 Kasım’da resmen başlayacak süreç, ilk olarak Battle Royale oyunları Fortnite ve Warframe için aktif edilecek.

Xbox One, piyasanın en iddialı oyun konsolları arasında değerlendiriliyor.
Xbox One, piyasanın en iddialı oyun konsolları arasında değerlendiriliyor.

Microsoft’un Fortnite ve Warframe’i seçmesinin temel sebebi geliştiricilerin bu tarz bir destek vermesi gerekliliği. Eğer oyunu geliştiren firma klavye ve fare desteğini kullanıma sunmazsa oyunda bu desteği kullanma ihtimaliniz de bulunmuyor.

Şu an için halen kullanımda olan kimi oyunlara da bu desteğin verileceği resmen açıklandı. Açıklamaya göre, Bomber Crew, Strange Brigade, Warhammer: Vermintide 2, War Thunder, X-Morph: Defense, Deep Rock Galactic oyunları kasım ayı içinde bu desteğe kavuşacak. Children of Morta, Vigor, Warface, Wargroove, DayZ, Minion Masters ve Moonlighter oyunlarının da önümüzdeki dönem bu desteği verebileceği tahmin ediliyor.

Fortnite’ı, Xbox üzerinden klavye ve fare desteğiyle deneyimlemek keyif verici olabilir. :)
Fortnite’ı, Xbox üzerinden klavye ve fare desteğiyle deneyimlemek keyif verici olabilir. :)

Kablosuz mekanik oyun klavyesi ile gelecek

Xbox One’ın klavye ve fare desteğine kavuşacağı açıklaması sonrası Xbox’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklama da sürecin değişimini görünür kıldı. Paylaşımda kablosuz mekanik oyun klavyesi ile ilgili bilgi veriliyor. Razer tarafından geliştirilen bu yeni aksesuarın detaylarının ABD'nin Las Vegas şehrinde ocak ayında düzenlenecek olan CES 2019 fuarında açıklanacağı belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >