Yeni BMW 8 serisi lüks otomobilden ilk görüntü

BMW Concept 8 Series
BMW Concept 8 Series

1999'da üretime son verdiği 8 serisi lüks otomobillerini yeniden piyasaya sürmeye hazırlanan BMW'nin 850i modeli ilk kez görüntülendi. Geçen sene tanıtılan konseptten izler taşıyan araç, yaz döneminde satışa çıkacak.

19 yıl önce üretimi sonlanan BMW 8 serisi geri dönüyor. Geçen sene mayıs ayında tanıttığı konsept ile müjdeli haberi veren Alman otomotiv devi, yakın seri üretime hazır modelin lansmanını da gerçekleştirecek. Ancak resmi tanıtımdan önce ikinci nesil 8 serisinden ilk görüntüler internete sızdırıldı.

İnce uzun LED farklar, krom kaplı ön ızgara, konseptle neredeyse birebir aynı dizayn çizgilerine sahip tamponlarıyla kameralara poz veren BMW 850i, lüks otomobil segmentine renk katmaya geliyor. 4,4 litre V8 benzinli ve 6,6 litre V12 motor seçenekleriyle tüketicilerin karşısına çıkacak olan 2018 model BMW 8, muhtemelen yaz aylarında piyasaya sürülecek.

BMW M8 spor otomobil geliyor

8 serisini geri getirirken M spor otomobil ailesinde de düzenlemeye gidecek olan BMW, 600 beygirlik M5'ten daha güçlü olacağını söylediği M8 ile sınırları zorlayacak. Spor versiyonunun yanı sıra BMW 8'in üstü açık modeli ve dört kapılı Gran Coupe sürümü de yakın zamanda yollara çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >