BMW i8 Roadster tanıtıldı

BMw i8 Roadster
BMw i8 Roadster

2012'de konsept olarak tanıtılan BMW'nin prizli hibrit spor otomobili i8 Roadster nihayet resmiyet kazandı. Los Angeles oto fuarında tanıtılan araç Mayıs 2018'de satışa çıkacak.

BMW'nin fütüristik tasarımı dışında beğenilmeyen prizli hibrit otomobili i8 gelecek yıl için yenilendi. İlk versiyonu neredeyse dört yıl önce piyasaya sürülen spor araba artık daha güçlü elektrik motoru ve daha büyük bataryaya sahip. Ancak seride yaşanan tek değişim bundan ibaret değil.

Konsept olarak 2012'de gün yüzüne çıkarılan i8 Roadster, nihayet Los Angeles oto fuarında satışa hazır sürümüyle karşımıza çıktı. Yumuşak tavanı 50 kilometre hızda 15 saniyede elektronik olarak kapanabilen otomobil, i8 Coupe versiyonundan sadece 60 kilogram daha ağır. 12 beygirlik artışla 143 beygir güce sahip olan ön taraftaki elektrik motoru ise artık 55 kilometreye kadar tek başına aracın 120 kilometre hızda seyredebilmesini sağlıyor.,

Yeni BMW i8 Coupe ve Roadster modellerinde navigasyon sistemi standart haline geliyor.
Yeni BMW i8 Coupe ve Roadster modellerinde navigasyon sistemi standart haline geliyor.

Mayıs 2018'de satışa çıkacak

Yeni elektrik motoru ve 11,6 kW kapasiteli yeni bataryayla 374 beygir güce ulaşan yeni nesil BMW i8 serisi, önümüzdeki yıl mayıs ayında satışa sunulacak. Roadster sürümünün 135 bin dolarlık i8 Coupe çıkış fiyatından daha pahalı olması bekleniyor.

eDrive hibrit güç sisteminde aynı 1,5 litre üç silindir motorunu kullanmaya devam eden BMW, dört yaşındaki i8 serisinde tatmin edici bir yenilik ortaya çıkaramadı. Bu fiyat seviyesinde gelecek yıl daha başarılı hibrit modellerle rekabet edecek olan i8'in düşük satış değerlerini tersine çevirmek için sıra dışı tasarım ve havalı kapılarına güvenmeyi bırakıp en yakın zamanda performans hususunda büyük bir güncelleme alması gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >