Yeni Volvo S60'tan ilk kamuflajsız görüntü

Volvo S60 2019
Volvo S60 2019

Volvo'nun Ford idaresinden beri aynı platformu kullanan otomobili S60 nihayet yenileniyor. Daha önce bir şirket yöneticisinin kamuflajlı fotoğrafını paylaştığı yeni nesil S60, bu defa çıplak kaportasıyla görüntülendi.

Cenevre'de tanıtılan üçüncü nesil V60'tan sonra Volvo S60 modelinden de ilk haberler gelmeye başladı. 2010'dan beri Ford'un P3 platformu üzerinde güncellenerek yeniden piyasaya sürülen araç, yıllar sonra ilk kez bu seneki modeliyle büyük değişiklik yaşayacak.

Kamuflajsız olarak görüntülenen 2019 model S60, daha önce S90, XC90, V60 gibi popüler Volvo otomobillerinde de kullanılan Geely imzalı SPA platformunda üretilecek. Mevcut S60'tan daha uzun, fakat daha dar olacağı belirtilen sedan otomobil, iç mekanda sürücü ve yolculara çok daha geniş bir alan sunacak. Volvo'nun en yeni dijital bilgi/eğlence sistemi ve güvenlik teknolojileriyle donatılacak olan aracın arka kısmı S90, ön kısmı ise yeni V60'tan izler taşıyacak.

Amerika'da üretilip dünyaya satılacak

Üçüncü nesil S60'ın seri üretimi, Volvo tarafından geçen yıl inşası gerçekleştirilen ABD'nin Güney Karolina eyaletindeki tesiste başlayacak. SPA platformunda geliştirilmiş, özellikle hibrit araçların üretimini üstlenecek olan Volvo'nun ilk Amerika fabrikası, 2019'da Çin'deki üretimin kademeli olarak azaltılmasıyla S60'ın üretimini üstlenen tek tesise dönüşecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >