390 beygirlik yeni Volvo V60 tanıtıldı

Volvo V60
Volvo V60

Otomotiv piyasasının ileri gelen medya mensuplarını İsveç'e davet eden Volvo, yeni tasarımıyla station wagon otomobili Volvo V60'ın ön tanıtımını gerçekleştirdi. Dünya lansmanı ise Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak.

Ford bünyesinde yok olmak üzereyken Çinli Geely'nin himayesi altına alarak devasa yatırımlarla yeniden hayata döndürdüğü Volvo, üretim kapasitesini uzun süre sonra tekrar yarım milyonun üstüne çıkarmayı başardı. Bugün İsveç'te yeni station wagon çözümünü tanıtan şirket, hızlı yükselişini yeni V60 ve S60 ile devamlı hale getirmeye çalışacak.

İsveç'te basına özel bir etkinlikte lanse edilen yeni Volvo V60, tıpkı XC90 ve V90'da olduğu gibi en üst seviyede T8 Twin Engine motorunu kullanacak. 390 beygire ulaşabilen prizli hibrit güç sistemi, station wagon aracın sıfırdan 100 kilometre hıza 4,8 saniyede ulaşabilmesini sağlayacak. Aracın diğer motor seçenekleri arasında 340 beygir hafif hibrit T6 Twin Engine AWD, 316 beygir T6 AWD, 250 beygir dört çeker T5 ile D3 ve D4 olmak üzere iki dizel motor bulunacak.

Yeni Volvo S60 da yolda

Yıllık bazda satışlarını %25,8 artırmayı başaran Volvo, ABD'nin South Carolina eyaletinde 1,1 milyar dolar yatırımla inşa edeceği tesisle büyümeyi destekleyici en büyük hamlesini yapacak. Bu fabrika, yakında V60'ya benzer bir tasarım makyajlamasıyla gün yüzüne çıkacak olan S60'ın üretimini üstlenecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >