Bayern Münih'de Ancelotti depremi!

Ancelotti Bayern Münih
Ancelotti Bayern Münih

Bundesliga devi Bayern Münih, PSG mağlubiyetinin ardından Carlo Ancelotti ile yollarını ayırma kararı aldı.

Bundesliga temsilcisi Bayern Münih, Carlo Ancelotti ile yollarını resmen ayırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci hafta maçında Paris Saint Germain’e 3-0 mağlup olan Bavyera ekibi, İtalyan teknik adamın görevine son verdi.

Resmi siteden yapılan açıklamada, Carlo Ancelotti yönetiminde alınan sonuçların kulübün beklentileriyle örtüşmediği ve bu yüzden yolların ayrılmasının en doğru karar olduğuna inanıldığı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl Heinz Rummenigge, “Sezon başından bu yana elde ettiğimiz sonuçlar beklentilerimizi karşılamıyor. Özellikle Paris’teki maç, Ancelotti’nin geleceğini masaya yatırmamıza sebep oldu ve yaptığımız görüşmeler neticesinde bu karara vardık. Kararımızı Ancelotti’ye de bildirdik” ifadelerini kullandı.

Aynı açıklamada, yeni teknik direktör belli olana kadar takımı Willy Sagnol’un çalıştıracağı belirtildi.

Öte yandan Alman basını, İtalyan teknik adamdan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Thomas Tuchel’in oturacağını iddia etti. Borussia Dortmund’tan ayrıldıktan sonra hiçbir takım çalıştırmayan ve boşta olan Tuchel, Bayern Münih için bir adım öne çıkıyor.

CARLO ANCELOTTI NE YAPTI?

Bayern Münih ile 60 resmi maça çıkan Carlo Ancelotti, bu maçlardan 42 tanesini kazanırken yalnızca 9 kez mağlup oldu. Bu sürece 1 lig Bundesliga Şampiyonluğu ve 1 Süper Kupa sıkıştıran İtalyan teknik adam, 156 gol atarken kalesinde 50 gol gördü.

Carlo Ancelotti ayrıca, Avrupa’nın 5 büyük liginin 4’ünde şampiyonluk yaşayantek teknik adam unvanına sahip.

SİGARA YASAK

Bayern Münih yönetimiyle bir süredir yıldızı barışmayan Carlo Ancelotti’ye en son sigara yasağı getirilmişti.