Beşiktaş yönetimine kötü haber: Taraftar söz dinlemiyor

Beşiktaş taraftarı Porto'ya gidiyor.
Beşiktaş taraftarı Porto'ya gidiyor.

UEFA, Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Lyon arasında oynanan müsabakada yaşanan olaylar nedeniyle iki kulübe de 2 yıl ertelemeli olarak 1 sene Avrupa kupalarından men cezası vermişti. Dün ise UEFA'dan siyah beyazlılara kötü haber geldi. Bu karara itiraz eden Beşiktaş'ın isteği reddedildi ve ceza onandı.

Beşiktaş'ın geçen sezon Avrupa Ligi’nde Lyon deplasmanında oynadığı karşılaşmada taraftar olayları yaşanmıştı. UEFA, bu durumdan dolayı iki kulübe de 2 yıl ertelemeliolarak 1 sene Avrupa kupalarından men cezası vermişti.

Bu gelişme sonrasında cezanın aktif olmaması için çalışma başlatan Beşiktaş yönetimi, Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda oynanacak deplasman maçlarına taraftar götürmeme kararı almıştı. Bu kararını resmi internet sitesinden duyuran ve siyah beyazlılara, 'Deplasmana gelmeyin' çağrısı yapan yönetimin bu isteği tam karşılık bulmadı.

Türkiye’den de gidiyorlar

Birçok Beşiktaşlı futbolsever, bu çağrıya olumlu yanıt vermesine rağmen Avrupa’da yaşayan birçok gurbetçi ile Türkiye’den yüzlerce taraftarın, yarınki maç öncesinde Porto’ya akın ettiği bildirildi.

Dragao Stadı’nda saat 21.45’te oynanacak mücadele sırasında 51 bin kişilik statta yaklaşık 2 bin Beşiktaşlı taraftarın olması bekleniyor. Siyah beyazlıların deplasman tribünü için satış yapılmaması sebebiyle ev sahibine ait biletlere hücum ettiği ve karşılaşmayı Portekizli taraftarlarla birlikte izleyeceği belirtildi.

Dün cezası onanan Beşiktaş'a Porto'dan kötü bir haber gelmesi an meselesi haline geldi.

Kaynak: Fanatik