Beşiktaş'ta Aboubakar sevinci

Aboubakar Beşiktaş maçında cezalı
Aboubakar Beşiktaş maçında cezalı

Hafta içi ilk Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıkacak olan Beşiktaş Porto ile karşılaşacak. Bu karşılaşma sürpriz bir duruma sahne olacak. Geçtiğimiz sene Beşiktaş'ın Avrupa Ligi macerasında kırmızı kart gören Kamerunlu yıldız, cezası bu maça sarktığı için bu maçta oynayamayacak.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Beşiktaş'ın gruptaki ilk rakibi Porto, Portekiz Ligi'nde 5'te 5 yaparak dolu dizgin yoluna devam ediyor.

Son lig maçında Chaves'i 3-0 geçen Porto, bir önceki hafta ise deplasmanda güçlü rakibi Braga'yı 1-0 mağlup etti.

Aboubakar Beşiktaş'a karşı oynayamayacak

Geçtiğimiz sene Beşiktaş'ta top koşturan Kamerunlu yıldız, Siyah beyazlı ekibin Olimpiakos'la karşılaştığı Avrupa Ligi mücadelesinde direk kırmızı kart görerek oyundan atılmıştı.

Sezon sonunda kiralık olarak geldiği Porto'ya dönen yıldız oyuncuyu, Beşiktaş yoğun isteğine rağmen kadroya katamadı. Portekiz'de kariyerini devam ettiren yıldızın, Şampiyonlar Ligi grup kuralarında Porto'nun Beşiktaş'la eşleşmesi sonucu siyah beyazlı kulüple yolları yine kesişti.

Avrupa'da yediği kırmızı kartlarla taraftarın tepkisini çeken Aboubakar, Beşiktaş'a olan borcunu bu defa başka şekilde ödeyecek. Beşiktaş'ı Lyon maçlarında yalnız bırakan golcü, Beşiktaş'a karşı mücadele edemeyecek.