Cenk Tosun'dan İngiltere itirafı

Cenk Tosun İngiltere itirafı
Cenk Tosun İngiltere itirafı

Hırvatistan zaferinin tek golünü atan Beşiktaşlı Cenk Tosun, İngiltere'ye olacağı yönünde çıkan haberler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımımız, Hırvatistan’ı tarihinde ilk kez yenerken, 2018 Dünya Kupası umutlarına da yeniden tutundu. Galibiyetin başrolüyse Cenk Tosun'du.

Maç sonrası yaptığı açıklamada gol anını anlatan Tosun, Oğuzhan'ı çok iyi tanıdığını ve o bölgede ne yapacağını çok iyi bildiğini belirtirken saha içinde birbirlerini çok iyi tanıdıklarına vurgu yaptı.

Milli zafer sonrasında Fikret Orman, Beşiktaşlı milli oyuncuları özel uçakla aldı. Orman, Hırvatistan zaferinin mimarlarına jest yaparak, Eskişehir'den İstanbul'a özel uçakla getirdi. Şenol Güneş de üç oyuncusunu performansları nedeniyle kutladı.

'Emrindeyim dedim çıktım oynadım'

Hırvatistan maçı öncesinde Lucescu ile özel bir görüşme yaptığını belirten golcü oyuncu, maç öncesinde Lucescu'nun "kanatta oynar mısın?" sorusuna “Emrindeyim” cevabını verdiğini dile getirdi.

Milli forvet, Lucescu'nun verdiği göreve odaklandığını ifade ederken "gol benim için ekstra oldu" dedi.

Milli forvet açıklamalarına şu şekilde devam etti;

'Moralsiz kazanamıyorsunuz'

“Eskişehir’de seyirci muhteşemdi. Galibiyette büyük payları var. İzlanda maçını da Eskişehir’de oynayacağız. Sonuç farklı olmaz. Ülkemiz için mücadele ediyoruz. Halkımızın moral desteğine ihtiyacımız var. Moral olmayınca, neşeniz yoksa kazanma duygunuz yoksa ne kadar yetenekli olursanız olun başarıya ulaşamayabilirsiniz.

İzlanda maçı bizim için final. İkincilik için pozisyonumuzu koruyoruz. Kazandığımız an matematik değişebilir. Finlandiya maçının sonucuyla Rusya’ya lider olarak da gidebiliriz.”

'Teklif bir hafta önce gelse İngiltere'deydim'

Crystal Place son gün verdiği rakamı (13.5 milyon avro) bir hafta önce verseydi büyük ihtimalle İngiltere’deydim. Gidersem Beşiktaş’a para kazandırarak gitmek isterim. Artık transfer defteri kapandı. Tek düşüncem 3. şampiyonluk, Avrupa’da kupa kazanmak ve Dünya Şampiyonası’na gitmek. Başkan Eskişehir’e özel uçakla gelmiş. Hocamızdan izin alıp birlikte döndük. Güzel bir yolculuk oldu. Vida ile umarım aynı takımda da forma giyeriz. Beşiktaş’a katkısı büyük olur.”

Kaynak: Sabah