Chelsea, dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen'i mi transfer ediyor?

​Chelsea, dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen'i mi transfer ediyor?
​Chelsea, dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen'i mi transfer ediyor?

Santrafor transferi için scout ekibini Türkiye'ye gönderen Chelsea oldukça ilginç bir transferin altına imza atabilir. İngiliz devinin transfer listesinin başında Burak Yılmaz, Umut Bulut ve dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen bulunuyor.

Diego Costa'nın da takımdan ayrılmasıyla hücum hattında alternatifleri azalan Chelsea, santrafor transferi için scout ekiplerini görevlendirdi. İngiltere'de arayışlarını sürdüren Chelsea, yaptığı tekliflerden sonuç alamayınca rotayı Türkiye'ye çevirdi.

Diego Costa'nın Atletico Madrid'e gitmesinin ardından kadrosunda 2 santrafor kalan Chelsea, ileri uç için arayışlara başladı. İngiltere'de sürdürdüğü transfer çalışmalarından ve yaptığı tekliflerden bir sonuç alamayan İngiliz devi rotasını Türkiye'ye çevirdi.

Scout ekiplerini Türkiye'ye gönderen Chelsea Teknik Direktörü Conte,pivot forvet bulunması yönünde talimat verdi.

Trabzonspor'dan Burak Yılmaz ve Kayserispor'dan Umut Bulut'u takip eden scout Lee Satchell, şaka amaçlı Türkiye'de rastladığı dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen'in fotoğrafını çekip Conte'ye gönderdi. Fotoğrafı gören Conte, durumu ciddiye alınca ortaya ilginç bir transfer hikayesi ortaya çıktı.

O zaman hikayeyi bir de oyuncu bulması için Türkiye'ye gönderilen Lee Sattchell'dan dinleyelim:

  • "Conte pivot santrafor istediği için Burak Yılmaz ve Umut Bulut’u izlemeye Türkiye’ye gittim. Sultan Kösem’le karşılaşınca espri olsun diye Whatsapp grubuna fotoğraf attım. Conte ciddiye aldı ve 'imza attırana kadar gözünün önünden ayırma' dedi. Conte'ye daha sonra Sultan'ın bir çiftçi olduğunu ve hayatında hiç futbol oynamadığını söylememe rağmen Conte, Sultan'ın transfer edilmesinde oldukça ısrar etti.