Golü engellemek istedi, ölümden döndü

​Golü engellemek istedi, ölümden döndü
​Golü engellemek istedi, ölümden döndü

Şili'de oynanan Antofagasta-San Marcos maçında kafasıyla golü engellemek isterken tekme yiyen Sebastian Villegas ölümden döndü.

Şili Kupası'nda oynanan Antofagasta-San Marcos maçında ceza sahası içinde top kaleye giderken, engellemek için kafasıyla müdahale girişiminde bulunan Antofagasta forması giyen 26 yaşındaki Sebastian Villegas, suratına yediği tekme sonrası geçirdiği beyin sarsıntısı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Yavaş yavaş iyileşmeye başlayan Villegas'ın yüzündeki kırıklar nedeniyle iki operasyon geçireceği öğrenildi.

Pozisyon hakkında konuşan Villegas, "Kafamı belki de uzatmamam gereken bir topa uzattım. Doktorlar iki operasyon geçirmem gerektiğine inanıyorlar. İlk olarak yüzümün sağ tarafı ameliyat edilecek" dedi.

Geçireceği operayonlar hakkında konuşan Şilili futbolcu, "Suratımda birçok kırık var ama ilk operasyon çok önemli. Yüzümün bu kısmı biraz kaydı. İkinci operasyon da burnumu düzeltmek olacak" ifadelerini kullandı.

Geçirdiği travmanın boyutunu anlatan Villegas, "Tanrı’ya şükürler olsun ki bilincimi kaybetmedim. Sedyedeyken kan kustum. Çok travmatikti. Rakibim bunu bilerek yapmadı o da çok korktu, bunu biliyorum. Kötü biri değil'' dedi.