Kadro sayısı Güneş'in canını sıkıyor

Şenol Güneş
Şenol Güneş

Beşiktaş'ın kadrosundaki fazlalıklar Şenol Güneş'in elini kolunu bağlıyor. Oyuncu sayısının fazlalığı antrenmanların akmasına neden olurken, deneyimli hoca, yönetimden bu duruma bir çözüm bulmasını istedi.

Aras Özbiliz, Milosevic, Pedro Franco ve kaleci Boyko’nun durumu için yönetimle görüşen deneyimli hoca, “Kadro çok fazla. Acilen bir çözüm bulunup bu isimler gönderilmeli. Bu durum takımı da etkiliyor” dedi.

Siyah-beyazlılarda sakatlar dahil kadronun hala 32 olması Şenol Güneş’in canını sıkıyor. Sakatlar Gökhan Gönül, Gökhan Töre ve Atınç Nukan’ın yokluğuna rağmen idmanlara 5 kaleci dahil 29 oyuncu ile çıkan Güneş, taktik çalışması yapmakta bile zorlanıyor.Büyük umutlarla alınan Aras Özbiliz, Alexander Milosevic, Pedro Franco ve Denys Boyko’nun gitmemesi herkesi düşündürüyor.

En son Medel’i kadrosuna dahil eden Siyah-Beyazlılar hala bu 4 ismi elden çıkaramazken oyunculara talip olan kulüpler de Beşiktaş’ın durumunu bildiği için düşük tekliflerde bulunuyor.

Finansal Fair Play sıkıştırıyor

Boyko’ya talip olan Yunanistan takımı PAOK, bu düşüncesinden vazgeçerken, geçen sezon Milosevic’i kiralayan Alman ekibi Darmstad ise oyuncuyu bonservissiz alabileceğini kulübe Beşiktaş'a iletti.

Finansal Fair Play nedeniyle oyuncu satmak zorunda olan Kartal, zararına da olsa bonservislerden toplam 1.5 milyon Avro bekliyor. Aras için Göztepe’nin teklif yaptığı ancak bunun da bedelsiz kiralık olması bir diğer problem.

Gözden çıkarılanlar takımdan ayrı çalışsın

Bu konuyla ilgili yönetimle masaya oturan teknik direktör Şenol Güneş ise sorunun acilen çözülmesini istedi.

Bu 4 futbolcuyu da takımda düşünmediğini ifade eden deneyimli hocanın “Kadro çok fazla acilen bir çözüm bulunup inmeli. Bu takımı etkiliyor” dediği öğrenildi.

Teknik ekibin gözden çıkan isimleri ayrı bir sahada çalıştırma düşüncesinin olduğu belirtildi. Fakat oyuncuların piyasasını düşüreceği için bu uygulamanın şimdilik rafa kalktığı ifade edildi.