Monaco maçında çıldırtan karar: Beşiktaşlılar kahroldu

Güntekin Onay
Güntekin Onay

Monaco - Beşiktaş maçında siyah beyazlı taraftarları çıldırtan bir karara imza atıldı. Maçın hakemi Milorad Mazic, Ryan Babel'in 7. dakikada attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda oynanan Monaco – Beşiktaş maçında temsilcimizi kahreden bir karar çıktı.

Mücadelenin henüz 7. dakikasında gelişen Beşiktaş atağında Cenk Tosun, ceza sahası içinde önünü boşalttı ve sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Kaleci Subasic’e çarpan top, sol tarafta Ryan Babel’in önüne düştü. Müsait pozisyonda topu önce kontrol eden ardından da ağlara gönderen Hollandalı oyuncunun golü, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Cenk Tosun'un topa son dokunduğu anda Babel'in pozisyonu.
Cenk Tosun'un topa son dokunduğu anda Babel'in pozisyonu.

Maçın Sırp hakemi Milorad Mazic ve yardımcısının bu kararı tartışmalara yol açtı. Sosyal medya, Babel’in golünün nizami olduğu ve kararın yanlış olduğu görüşünde birleşti.

Öte yandan beIN SPORTS ekranlarının yeni ismi usta yorumcu Güntekin Onay, Beşiktaş’ın golünün iptal edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Onay, “Beşiktaş’ın buz gibi golü sayılmadı. Pozisyon ofsayt değil, Babel topun gerisinde.” İfadelerini kullandı.

NTV Spor ekranlarının sevilen yüzü Mehmet Demirkol da aynı pozisyon için, "Maç aslında 2-1. Çok net bir golü vermedi hakem. Cenk'in çıkardığı, Babel'in vurduğu top... İnanılır gibi değil. Şunların kaynamaması lazım" şeklinde konuştu.

Güntekin Onay'ın söz konusu paylaşımı.
Güntekin Onay'ın söz konusu paylaşımı.

Futbol kamuoyunun tanınmış isimleri de Güntekin Onayla hemfikir oldular ve kararın yanlış olduğu yönünde görüş bildirdiler.