Türk futbolu adına bir ilk: Beşiktaş tarih yazdı

Beşiktaş tarih yazdı: Namağlup üst tur!
Beşiktaş tarih yazdı: Namağlup üst tur!

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş ile Porto karşı karşıya geldi. Porto ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş ile Porto karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan maç 1-1 eşitlikle sona erdi ve siyah beyazlı ekip bir üst tura yükseldi.

Konuk ekip Porto’yu öne geçiren gol 29. dakikada Felipe’den geldi. Temsilcimizin eşitlik sayısını ise Cenk Tosun’un harika asistinde Anderson Talisca kaydetti.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Alınan bu sonucun ardından puanını 11’e yükselten Beşiktaş, ikinci tura lider olarak yükselmeyi garantilemiş oldu. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkan siyah beyazlı ekip ekip ayrıca, Şampiyonlar Ligi’nde grubundan namağlup çıkan ilk Türk takımı olmayı da başardı.

Porto ise 7 puanda kaldı son 16 turu şansını son hafta sahasında oynayacağı Monaco maçına bıraktı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

FENERBAHÇE'NİN REKORU EGALE EDİLDİ

Grupta 11 puana ulaşan Beşiktaş, Fenerbahçe gibi en yüksek puan alan Türk takımı oldu.

Fenerbahçe, 2007-2008 sezonunda Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle grupta 11 puan elde etmişti. Siyah-beyazlı ekip, grupta namağlup yoluna devam ederek bu puana ulaştı ve sarı-lacivertli ekibin rekorunu egale etti.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

YENİLMEZLİK SERİSİ 12 MAÇA ÇIKTI

Porto ile sahasında 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş, sahasındaki yenilmezlik serisini de 12 maça çıkardı.

Alınan bu sonuçla siyah-beyazlılar sahasındaki yenilmezlik serisini de 12 maça çıkardı. Şenol Güneş’in göreve gelmesinin ardından 2015-2016 sezonunda Avrupa Ligi’nde iç sahada Sporting Lizbon ve Lokomotiv Moskova’yla berabere kalan Beşiktaş, Skenderbeu karşısında da 2-0 kazanmıştı. Ancak siyah-beyazlılar, son maçta deplasmanda Sporting Lizbon’a kaybederek gruptan çıkamamıştı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Şenol Güneş’in öğrencileri, evinde Dinamo Kiev, Napoli ve Benfica’yla berabere kaldı. Yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva, Olympiakos ve Lyon karşısında da taraftarı önünde galibiyete uzanmasını bildi. Bu sezon Devler Ligi’nde taraftarı önünde 3. maçına çıkan Kara Kartallar, Leipzig’i 2-0 mağlup ederken, Monaco ve Porto’yla da 1-1 berabere kaldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ 1-1 PORTO MAÇININ İLK YARI ÖZETİ

  • 19. dakikada Babel’in uzak mesafeden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Jose sektirdi. Seken topu savunma kornere uzaklaştırdı.
  • 29. dakikada sağ kanatta topla buluşan Ricardo’nun içeri çevirdiği topa ön direkte Felipe’nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
  • 33. dakikada Adriano’nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Quaresma’nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleciden oyun alanına geri döndü. Dönen topu savunma kornere gönderdi.
  • 39. dakikada sağ kanatta topla buluşan Ricardo’nun içeri yaptığı ortada ön direkte Aboubakar’ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
  • 41. dakikada sol kanatta topla buluşan Cenk, sol çaprazdan ceza sahası içine girip, 3 kişinin arasından pasını Talisca’ya aktardı. Kale önünde topla buluşan Talisca’nın dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ 1-1 PORTO MAÇININ İKİNCİ YARI ÖZETİ

  • 52. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Gökhan Gönül ön direkte meşin yuvarlağa kafayı vurdu, kaleci Jose Sa topun kaleye gitmesine izin vermedi.
  • 58. dakikada sol tarafta topla buluşan Babel ceza sahası dışından sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten döndü.
  • 61. dakikada soldan ceza sahasına şık bir çalımla giren Quaresma'nın şutunda, kaleci Jose Sa son anda topu kornere çeldi.
  • 62. dakikada Medel'in uzaklaştırmaya çalıştığı top bir anda ceza sahası içinde Ricardo'nun önünde kaldı. Portolu futbolcunun müsait pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
  • 85. dakikada Telles'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Marcano ceza sahası içinde topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

TALİSCA PORTEKİZ TAKIMLARINI BOŞ GEÇMİYOR

Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, Portekiz takımlarını boş geçmiyor. Geçen sezon Benfica ağlarını sarsan yıldız oyuncu, bu sezon da Porto’ya 2 maçta da gol atmayı başardı.

Beşiktaş’ın Brezilyalı oyuncusu Anderson Talisca, Portekiz takımlarını boş geçmiyor. Siyah-beyazlıların son 2 sezondur Benfica’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı yıldız oyuncu, Beşiktaş formasıyla ilk golünü kiralık olarak geldiği Benfica’ya karşı kaydetmişti. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçını Portekiz deplasmanında oynayan siyah-beyazlılar, 1-0 geride götürdüğü mücadeleden Talisca’nın uzatma dakikalarında attığı frikik golüyle 1-1’lik beraberlikle ayrılmıştı.

Vodafone Park’ta oynanan ve 3-3 beraberlikle sonuçlanan mücadelede sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Talisca, bu sezon oynanan Porto maçlarını da boş geçmedi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Portekiz’de oynanan ilk karşılaşmada Beşiktaş, rakibini 3-1 mağlup ederken, Brezilyalı oyuncu mücadelenin 13. dakikasında Quaresma’nın ortasında kafayla ağları havalandırmış ve takımını 1-0 öne geçiren isim olmuştu. Talisca, Porto karşısındaki 2. mücadelede de ağları havalandırmayı başardı.

Cenk Tosun’un rakibinden müthiş sıyrılarak ceza sahası içine getirdiği topta boş alana kaçan ve kendisini unutturan Anderson Talisca, beraberliği getiren isim oldu. Yıldız futbolcu, son 2 sezonda Portekiz takımlarına karşı forma giydiği 3 maçta da gol sevinci yaşadı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

ŞENOL GÜNEŞ İDEAL İLK 11’İNDEN VAZGEÇMEDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto ile oynanan 5. hafta karşılaşmasında ideal 11'ini sahaya sürdü.

Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynanan karşılaşmada farklı bir 11'e şans veren Güneş, sakatlığı geçen Pepe'ye tarihi maçta görev verdi. Portekiz milli takım formasıyla yaşadığı sakatlık nedeniyle son lig mücadelesinde kadroda yer almayan Pepe, Porto maçında savunmanın göbeğinde her zaman olduğu gibi rakip hücumlarını engellemeye çalıştı.

Pepe'nin yokluğunda savunmada oynayan Gary Medel ise yedekler arasında yer aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BABEL VE CENK İLK 11’DE

Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında yedek soyunan ancak ikinci yarı oyuna dahil olan Cenk Tosun ve Ryan Babel de Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu karşılaşmada ilk 11'de şans buldu.

Süper Lig karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Jeremain Lens ile Alvaro Negredo, Porto maçında yedekler arasında yer alırken, bu oyuncuların yerine Cenk Tosun ve Babel görev yaptı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

CANER ERKİN GERİ DÖNDÜ

Şenol Güneş, Caner Erkin'i de maç kadrosuna dahil etti.

Süper Lig'de Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından yaptığı hareket nedeniyle 6 maç ceza alan Caner Erkin, uzun bir aradan sonra kadroda kendisine yer buldu. Cezası nedeniyle şu ana dek Aytemiz Alanyaspor, Göztepe ve Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmalarını kaçıran siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile oynanan mücadelede ise Güneş tarafından kadroda tercih edilmemişti.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Tolga Zengin, Matej Mitrovic ve Oğuzhan Özyakup da yedekler arasında yer aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

ABOUBAKAR ESKİ TAKIMINA KARŞI

Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş'ta oynayan Vincent Aboubakar, bu sefer Porto formasıyla Vodafone Park'a çıktı.

Siyah-beyazlı takımda geçen sezon 12 lig, 6 Avrupa ve 1 Türkiye Kupası golüne imza atan Aboubakar, 169 gün sonra eski takımına karşı Vodafone Park'da sahada yer aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

TARİHİ MAÇA BÜYÜK İLGİ

Beşiktaşlı taraftarlar, tarihi maça büyük ilgi gösterdi ve stadı tamamen doldurdu.

Karşılaşmanın başlamasını coşkulu tezahüratlarla bekleyen taraftarlar, mücadele öncesinde oyuncuları tribüne çağırarak moral verdi.

Bu arada az sayıdaki Porto taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA