Türk Telekom'da sessiz derbi

Galatasaray 0-0 Fenerbahçe maç özeti ve golleri
Galatasaray 0-0 Fenerbahçe maç özeti ve golleri

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadı'ndan oynana maçta Galatasaray ile Fenerbahçe golsüz berabere kaldı. Galatasaray - Fenerbahçe maçının dakika dakika özeti haberimizde...

Spor Toto Süper Lig 9. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Stadı’nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Cüneyt Çakır’ın düdük çaldığı maç, 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. Sarı kırmızılı takımda Belhanda, 73. dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray puanını 23 yaparak namağlup liderliğini korudu. Fenerbahçe ise zorlu deplasmandan çıkardığı 1 puan ile 15 puana yükseldi ve 6. basamağa yerleşti.

Ligde önümüzdeki hafta Galatasaray, Trabzonspor deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçe ise sahasında Kayserispor’u ağırlayacak.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

GALATASARAY - FENERBAHÇE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ (İLK YARI)

  • 3. dakikada Belhanda'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında oluşan karambol sonrası topu önünde bulan Tolga Ciğerci, meşin yuvarlağı Feghouli'ye bıraktı. Bu futbolcunun şutunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.
  • 20. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta topu kontrol ederek ceza sahasına giren Gomis'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Kameni'de kaldı.
  • 30. dakikada Maicon'un sağdan ortasında, ceza sahasında Belhanda'nın gelişine yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı.
  • 40. dakikada Giuliano ile girdiği verkaç sonrası ceza sahasının sağ çaprazında topu kontrol eden Janssen'in şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
  • 43. dakikada Valbuena'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Janssen'in yaptığı vuruşta, kaleye paralel giden top uzak taraftan oyun alanını terk etti.
Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

GALATASARAY - FENERBAHÇE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ (İKİNCİ YARI)

  • 49. dakikada Feghouli'nin soldan ortasında arka direkte Gomis'in indirdiği topa penaltı noktası gerisinde Tolga Ciğerci'nin yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Kameni'nin son anda müdahalede bulunduğu meşin yuvarlak yandan kornere gitti.
  • 68. dakikada Feghouli'nin soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Maicon'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
  • 73. dakikada ara pasıyla Fenerbahçe ceza sahasına giren Belhanda, kaleci Kameni ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır, penaltı bekleyen Belhanda'yı kendisini aldatmaya yönelik harekette bulunduğu gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etti.
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

AYKUT KOCAMAN’DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 9. haftasındaki Galatasaray derbisinde takımında tek değişiklik yaptı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbide Kocaman, geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yendikleri karşılaşmanın ilk 11'inden sadece santrforda değişikliğe gitti.

Kocaman, Roberto Soldado'nun yerine Vincent Janssen'e şans tanıdı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

IGOR TUDOR’DAN SÜRPRİZ TERCİH

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Fenerbahçe maçında sakatlığı geçen Tolga Ciğerci’ye şans verirken, Denayer’i de ilk 11’de başlattı.

Galatasaray, Süper Lig’in 9. haftasında evinde Fenerbahçe ile karşılaşıyor. Sarı-kırmızılıların çalıştırıcısı Igor Tudor, müsabakaya diğer haftalarda kullanmadığı 11 ile başladı. Hırvat çalıştırıcı, sakatlığı nedeniyle iki haftadır forma giyemeyen Tolga Ciğerci’ye derbide ilk 11’de şans verdi. Tudor, sarı-lacivertliler karşısına, Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Denayer, Fernando, Tolga, Ndiaye, Feghouli, Belhanda ve Gomis ile çıktı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

STOPERDE BEKLENMEDİK İKİLİ

Aykut Kocaman, stoperdeki tercihini Roman Neustaedter-Luis Neto ikilisinden yana kullandı.

Tecrübeli teknik adam, kırmızı kart cezası sona eren Martin Skrtel'i yedek oturttu ve geçen hafta Neto-Neustaedter'den oluşan stoper ikilisini bozmadı.

Bu sezon sakatlığı nedeniyle Aytemiz Alanyaspor ve Beşiktaş, cezası sebebiyle de Evkur Yeni Malatyaspor maçlarını kaçıran Skrtel, ilk defa yedek kulübesinde oturdu.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezası biten İsmail Köybaşı ile Alper Potuk'un yanı sıra Volkan Demirel, Erten Ersu, Mehmet Topal, Şener Özbayraklı, Oğuz Kaan Güçtekin, Aatıf Chahechouhe ve Soldado yedek kulübesinde oturan diğer isimler oldu.

GALATASARAY’DA ERKEN DEĞİŞİKLİK

Galatasaray’da Serdar Aziz, 19. dakikada sakatlanarak, yerini Iasmin Latovlevici’ye bıraktı.

Galatasaray, Fenerbahçe maçında erken değişiklik yapmak zorunda kaldı. Sarı-kırmızılıların Teknik Direktörü Igor Tudor, sakatlanan Serdar Aziz’in yerine 19. dakikada Iasmin Latovlevici’yi oyuna dahil etti. Başarılı defans oyuncusunun oyundan çıkarken, belini tuttuğunu gözlendi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

TÜRK TELEKOM STADI’NDA 9. BERABERLİK

Galatasaray, Fenerbahçe ile Türk Telekom Stadyumu’nda oynadığı 9. derbiden 0-0 berabere ayrıldı.

Galatasaray, Fenerbahçe ile bugüne kadar Türk Telekom Stadyumu’nda 8 kez karşılaşmıştı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 4 kez rakibini yenerken, sarı-lacivertliler de 3 kez sahadan galip ayrıldı. Galatasaray, Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Bu müsabaka iki takım arasında bu stadyumdaki 9. maç oldu. Bu karşılaşmada 0-0 berabere bitti.

Türk Telekom Stadyumu’ndaki ilk Fenerbahçe derbisi 8 Mart 2011 tarihinde oynanmıştı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbilerinde alınan sonuçlar şöyle:

  • 2010-2011 Spor Toto Süper Lig
  • 8.03.2011 Galatasaray: 1 - Fenerbahçe: 2
  • 2011-2012 Spor Toto Süper Lig
  • 07.12.2011 Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 1
  • 2011-2012 Süper Final
  • 22.04.2012 Galatasaray: 1 - Fenerbahçe: 2
  • 2012-2013 Spor Toto Süper Lig
  • 16.12.2012 Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 1
  • 2013-2014 Spor Toto Süper Lig
  • 06.04.2014 Galatasaray: 1 - Fenerbahçe: 0
  • 2014-2015 Spor Toto Süper Lig
  • 18.10.2014 Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 1
  • 2015-2016 Spor Toto Süper Lig
  • 13.04.2016 Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0
  • 2016-2017 Spor Toto Süper Lig
  • 23.04.2017 Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 1
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

15 FUTBOLCU İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞADI

Galatasaray ile Fenerabahçe arasında oynanan karşılaşmada 15 futbolcu ilk derbi heyecanı yaşadı.

Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Lig’in 9. haftasında Türk Telekom Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Bu önemli mücadelede birçok futbolcu ilk derbi heyecanına erişti. Sarı-kırmızılılarda Mariano, Maicon, Belhanda, Ndiaye, Fernando, Feghouli ve Gomis, sarı-lacivertlilerde ise Kameni, Isla, Neto, Dirar, Guilano, Valbuena, Janssen ve Soldado dünya çapında üne sahip olan bu derbide ilk kez mücadele etti.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

TÜRK TELEKOM STADI’NDA REKOR

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı 50 bin 291 taraftar izledi.

Galatasaray, Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan mücadelede sarı-lacivertli taraftarlarda deplasmanda yerini aldı. Bu sezon 40 bin üzerinde Türk Telekom Stadyumu’nda yer alan sarı-kırmızılı taraftarlar, derbide de takımını yalnız bırakmadı.

Bu önemli mücadelede toplam 50 bin 291 biletli taraftar izledi. Bu sayının yaklaşık 2 binini sarı-lacivertli taraftarlar oluşturdu.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA