Ümit Öztürk: Hakemliği bırakırım

Ümit Öztürk, Galatasaray lehine verdiği kararı işaret ediyor.
Ümit Öztürk, Galatasaray lehine verdiği kararı işaret ediyor.

Galatasaray'ın Trabzonspor'u 3-1 mağlup ettiği maça kararlarıyla damga vuran Ümit Öztürk'ün bundan 3 yıl önce verdiği röportaj ortaya çıktı. Ümit Öztürk'ün söz konusu röportajda, "Gördüğümü çalamazsam hakemliği bırakırım. Kimsenin kul hakkını yiyemem. Gerçekten bir gün gördüğümü çalamayacak durumda olursam; yapmam bu işi." dediği bilgisine ulaşıldı.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray’ın Trabzonspor’u 3-1 mağlup ettiği maçta bordo mavili ekip aleyhine verdiği kararlarla geceye damga vuran Ümit Öztürk’ün 2015 yılında verdiği bir röportaj ortaya çıktı.

2015 yılında Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde yayın yapan Tam Saha dergisine verdiği röportajı gün yüzüne çıkan Ümit Öztürk’ün, “Gördüğümü çalamazsam hakemliği bırakırım. Kimsenin kul hakkını yiyemem.” sözleri tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Ümit Öztürk, aynı röportajda, "Gerçekten bir gün gördüğümü çalamayacak durumda olursam; yapmam bu işi." ifadelerini kullanmıştı

  • Bir kere neden hata yaptığımızı tekrar düşünüyoruz. Vicdan azabı tabî ki oluyor. Bazen futbolcular "Hocam hakkımız sana helâl olmasın" der ya... Bir kere şunu söyleyeyim; ben sahada Allah'a çok şükür ne gördüysem onu çaldım. Br gün gördüğümü çalamadığımı düşündüğüm an hakemlik yapmam. Çünkü bu kul hakkına giriyor kul hakkı. Bırakın oradaki 22 futbolcunun alın terin; arkada ekipler var; bir de tribünde onları destekleyen binlerce insan var. Ben o insanların hakkına giremem. Hata insanlara mahsus. Kesinlikle hata yapacağım. Bugün Şampiyonlar Lig'inde elit hakemler bile hata yapıyor. Hata hep olacak. Çok büyük vicdan azabı çekiyor muyum? Daha iyi nasıl olurum diye çekiyorum evet ama öteki manada, kendimi vicdan olarak rahat olabiliyorum. Çünkü ne gördüysem onu çalıyorum. Gerçekten bir gün gördüğümü çalamayacak durumda olursam; yapmam bu işi.