Yeni Drogba: Galatasaray aradığı forveti buldu

Aliou Badji attığı golün ardından tribünlere koşuyor.
Aliou Badji attığı golün ardından tribünlere koşuyor.

Galatasaray adına Kuzey ülkelerinde oyuncu arayan Johan Elmander, İsveç ekibi Djurgarden'da forma giyen Aliou Badji'yi gözüne kestirdi. Yerel basın tarafından zaman zaman 'Yeni Drogba' yakıştırması yapılan Aliou Badji hakkında olumlu rapor sunan Elmander, Galatasaray yönetimini harekete geçirdi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da ara transfer dönemi için düğmeye basıldı. İlk takviyeyi forvet hattına yapmayı planlayan sarı kırmızılı ekip, bu doğrultuda Aliou Badji’yi gündemine geldi.

Sezonun ikinci yarısına Eren Derdiyok’unbirinci forvet olmadığı bir kadro yapılanmasıyla girmeyi hedefleyen sarı kırmızılılar, aradığı golcüyü İsveç’te buldu. Kuzey ülkelerinde futbolcu izleme görevini yürüten Johan Elmander,Djurgarden forması giyen Aliou Badji için olumlu rapor verdi.

Aliou Badji mücadele sonrasında galibiyeti taraftarlarla kutluyor.
Aliou Badji mücadele sonrasında galibiyeti taraftarlarla kutluyor.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; 21 yaşındaki Senegalli oyuncunun transferini masaya yatıran Galatasaray yönetimi, Elmander’den gelen olumlu raporun ardından somut adımları atmak için harekete geçti. Badji, hava toplarındaki hakimiyeti, genç yaşı ve ucuz maliyeti ile transfer listesinin ilk sırasında yer alıyor.

  • Johan Elmander geçtiğimiz günlerde verdiği röportajında Ocak ayı için çalıştığını ''Kulüp sürekli benden yeni bilgiler, yeni oyuncular için tavsiyeler istiyor. Galatasaray İskandinav oyuncularla yakından ilgileniyor. Şimdi de Ocak ayı transfer dönemi için çalışmalar yapıyoruz'' sözleriyle dile getirmişti.

Aliou Badji gol sevincini takım arkadaşıyla paylaşıyor.
Aliou Badji gol sevincini takım arkadaşıyla paylaşıyor.

ALIOU BADJI KİMDİR?

İsveç ekibinde 34 maçta 10 gol atıp 3 de asist yapan Senegalli oyuncu, 1.89 boyunda ve pivot santrfor olarak görev alıyor. Genç oyuncunun piyasa değeri ise 400 bin avro.

İsveç basını, bu sezonun dikkat çeken isimleri arasında gösterdiği Badji'yi zaman zaman haberlerinde 'Yeni Drogba' olarak da adlandırdı. Badji, bu sezon Allsvenskan'ın 21 yaş ve altı oyuncular arasında en çok gol atan ismi oldu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

💛❤️💙

Aliou Badji (@alioubadji97)'in paylaştığı bir gönderi ()