Mesut Özil görülmemiş maaşı reddetti

Mesut Özil attığı golün sevincini taraftarla paylaşmak için tribünlere koşuyor.
Mesut Özil attığı golün sevincini taraftarla paylaşmak için tribünlere koşuyor.

Arsenal'da top koşturan Mesut Özil'in Asya'dan gelen haftalık 1 milyon poundluk teklifi geri çevirdiği ortaya çıktı. Oyuncusu hakkındaki gelişmeleri değerlendiren menajer Dr. Erkut Söğüt, Mesut Özil için futbolun paradan daha değerli olduğunu söyledi ve Asya'dan gelen 1 milyon poundluk teklifi elinin tersiyle ittiğini anlattı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal forması giyen Mesut Özil’in menajeri Dr. Erkut Söğüt, oyuncunun transfer hareketliliğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Evening Standard’a konuşan Söğüt, geçtiğimiz yaz transfer döneminde Mesut Özil’e Asya’dan çılgın bir transfer teklifi geldiğini ancak yetenekli oyuncunun, futbolu paraya tercih ederek Arsenal’da kaldığını anlattı. Mesut Özil’in önceliğinin para olmadığının altı çizen Söğüt, yıldız futbolcunun haftalık 1 milyon poundluk teklifi elinin tersiyle tersiyle ittiğini açıkladı.

Mesut Özil maçtan önce ısınıyor.
Mesut Özil maçtan önce ısınıyor.
  • “Yaz döneminde Asya'dan, haftalık 1 milyon sterlin değerinde çılgınca bir teklif aldık. Para kesinlikle dikkate alınması gereken bir detay. Ancak Mesut bu teklifi kabul etmedi çünkü onun önceliği para değil”

MESUT ÖZİL’E ÖVGÜLER

Mesut Özil’in Arsenal ve Premier Lig’deki yerinin ne kadar büyük olduğuna dikkat çeken Söğüt, oyuncusunu yere göğe sığdıramadı. Başarılı futbolcunun forma satış rakamlarının her şeyi gözler önüne serdiğini ifade eden menajer, Mesut Özil’in sosyal medyada da zirvede olduğunu kaydetti.

  • “Premier Lig'de oynayan futbolcular arasında sosyal medyada en çok takipçisi olan futbolcu o. Aynı zamanda Arsenal, en çok Mesut Özil'in formasını satıyor. Aynı zamanda o bir Dünya Kupası şampiyonu. Günümüzde futbolcuların ticari etkileri çok önemli. Mesut hem Premier Lig'i hem de Arsenal'i seviyor”

MESUT ÖZİL MİLLİ TAKIMI NEDEN BIRAKTI?

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele eden Almanya'nın kadrosunda yer alan Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı sıra İngiltere Premier Lig'de oynayan Türk futbolcu Cenk Tosun, Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti. Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a tepki gösterilmesi üzerine tartışmalar yaşanmıştı.

Mesut Özil'in milli takımı bırakmasına kadar uzayacak süreçte Almanlar'ın hazmedemediği o fotoğraf.
Mesut Özil'in milli takımı bırakmasına kadar uzayacak süreçte Almanlar'ın hazmedemediği o fotoğraf.

Bu tartışmalarla 2018 Dünya Kupası'na giden Almanya, ilk turda elendi. Mesut Özil ise ırkçılığa maruz kaldığını ve saygısızlığa uğradığını belirterek 22 Temmuz 2018'de milli takımı bıraktığını açıkladı.

MESUT ÖZİL KİMDİR?

Mesut Özil, 15 Ekim 1988 tarihinde Gelsenkirchen, Almanya’da dünyaya geldi. Devrek, Zonguldak asıllı olan ailesinin Almanya’da dünyaya gelen 3. Kuşağına mensup olan Özil, futbolla çok genç yaşlarda tanıştı.

1995–1998 yılları arasında Westfalia 04, 1998–1999 yılları arasında Schalke-Nord, 2000–2005yılları arasında Rot-Weiss Essen formalarını giyen genç oyuncu, 2005 yılında Schalke 04’ün gençler takımına transfer oldu.

Mesut Özil'in Schalke günlerinden bir fotoğraf.
Mesut Özil'in Schalke günlerinden bir fotoğraf.

Schalke 04’ün gençler takımında bir yıl kadar top koşturduktan sonra, 2006 yılında Schalke’nin A Takımı’na girmeyi başaran Özil, burada top koşturduğu iki yıl içerisinde 30 lig maçında forma giydi. 2008’de bir kontrata imza atarak Werder Bremen’e transfer olan Özil, bu kontratla beraber 2011 yılına kadar Bremen’e bağlandı.

2008–2010 yılları arasında Bremen forması altında çıktığı 71 lig maçında toplam 13 gol kaydeden başarılı futbolcu, Bremen’de 11 numaralı forma ile orta sahada, oyun kurucu olarak görev aldı. 2006–2007 sezonu başında Almanya U-19 Milli Takımı’nda oynamaya başlayan Özil, 2007 yılında U21, 2009 yılında ise A Milli takıma kadar çıkmayı başardı.

Mesut Özil 10 numaralı formasıyla...
Mesut Özil 10 numaralı formasıyla...

İlk A Milli maçını 11 Şubat 2009 tarihinde Norveç’e karşı oynayan genç futbolcu, uluslararası arenadaki asıl çıkışını ise 2010 FIFA Dünya Kupası’nda sergiledi. Kupadaki başarılı futbolu ve takımını sırtlayan golleri ile dikkat çeken Özil, takımının dünya üçüncü olması ve bronz madalya almasında büyük bir rol oynamasının ardından FIFA tarafından da Altın Top Ödülü’ne aday gösterildi.

Mesut Özil son olarak 2014 Dünya Kupası’nda Almanya’nın ulaştığı zaferin de mimarları arasında yer aldı. Böylece koleksiyonuna bir de Dünya Kupası eklemiş oldu.

MESUT ÖZİL’İN BAŞARILARI

  • 2011: İspanya Kral Kupası (Real Madrid)
  • 2012: La Liga Şampiyonluğu (Real Madrid)
  • 2012: İspanya Süper Kupası (Real Madrid)
  • 2009: Almanya Kupası (Werder Bremen)
  • 2009: Almanya Süper Kupası (Werder Bremen)
  • 2009: Avrupa U-21 Şampiyonluğu (Almanya U-21)
  • 2010: FIFA Dünya Kupası 3.Lüğü (Almanya)
  • 2014: FIFA Dünya Kupası Şampiyonluğu (Almanya)