30 milyar dolarlık Bitcoin çöpe gitti

Bitcoin.
Bitcoin.

Büyümesi durmayan Bitcoin'in, tükettiği enerjinin boyutu Slovakya ülkesinin boyutlarına erişti. Bitcoin'e dair ortaya çıkan haberler gündemdeki yoğunluğunu sürdürürken şimdi de 30 milyar dolarlık çöp olan Bitcoin konuşuluyor...

Son zamanların en çok konuşulan ve en çok önem verilen sanal parası "Bitcoin", kullanıcı hatalarıyla birlikte gündemdeki yerini koruyor. Para sisteminde varlığı unutulan paranın değeri 30 milyar dolar seviyesine ulaştı. Büyümesi bir türlü engellenemeyen ve ulaşacağı seviye öngörülemeyen Bitcoin'in tükettiği enerjinin Slovakya boyutuna geldiği düşünülüyor. Artık, teknoloji ve ekonomi takibi yapan insanlar için "ekmek-su" formuna dönüşen Bitcoin, "akıllı ürünler" klasmanında oldukça fazla insanın ilgisine mazhar oluyor.

Kullanıcı hataları, 30 milyar dolarlık Bitcoin'i çöpe çevirdi

2009 yılında ilk kez hayatımıza giren ve o zamandan bu yana büyümesi asla engellenemeyen ve duraksamayan Bitcoin, son dönemlerin en çok konuşulan konularından birine evrildi. Kripto para sistemi olarak başlıklandırabileceğimiz Bitcoin, kullanıcı hatalarıyla da sıkça konuşulmaya başlandı. Sabit disk ve muadili cihazlarla internetten uzak bir ortamda saklanabilme özelliğine sahip olan Bitcoin, yüklendiği cihaza erişim sağlanamadığı takdirde buharlaşıp yok olabiliyor. Uzmanlar, kullanıcı hataları kaynaklı olarak şimdiye değin yaklaşık 30 milyar dolar değerinde Bitcoin'in çöpe gittiğini tahmin ediyor. Bir Bitcoin'in yaklaşık değeri 11.000 dolar seviyelerine gelmişken kaybolan miktarın boyutu göz kamaştırıyor denebilir. Öte yandan gelir getirisi olarak iyi bir alternatif olması hasebiyle sürdürülebilirliği yüksek bir madencilik faaliyeti olarak nitelendirilen Bitcoin, ciddi seviyede yüksek enerji tüketimi ortaya çıkarıyor. Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre Bitcoin ağı Slovakya kadar enerji tüketiyor.

frameborder='0' allowfullscreen style='width: 100%; min-height: 350px;'>
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >