643 kilometre menzile sahip elektrikli lüks otomobil Fisker EMotion tanıtıldı

Fisker EMotion
Fisker EMotion

Fisker, geçen yıl haziran ayında ön siparişe açtığı elektrikli lüks otomobili EMotion'u CES 2018 fuarında tüm detaylarıyla basına tanıttı. 643 km menzil sunacak aracın dördüncü seviye otonom sürüş teknolojisiyle geleceği açıklandı.

Daha önce BMW ve Aston Martin için lüks otomobiller tasarlamış olan Henrik Fisker, elektrikli otomobil piyasasında ikinci kez şansını denemek için CES 2018'de sahneye çıktı. Geçen yıl haziranda ön siparişe açılan EMotion adlı elektrikli lüks otomobil tüm detaylarıyla tanıtıldı ve katı hâl batarya mevzusunda son gelişmeler paylaşıldı.

Kelebek kapılara sahip üretim hacmi düşük lüks bir otomobil olan Fisker EMotion, LG ile birlikte geliştirilen yeni batarya paketi sayesinde piyasadaki en yoğun enerji ünitesini beraberinde getirecek. 643 kilometre menzil sunan araç, hızlı şarj teknolojisiyle dokuz dakikada 200 kilometre yol katetmeye yetecek kadar enerji depolayabilecek.

Fisker, lüks sedan otomobilini 2019 sonunda satışa sunmuş olacak. 129 bin dolardan başlayan fiyatlarla alıcı bulacak tam elektrikli çözüm, bu sene içerisinde planları açıklanacak ABD'deki bir tesiste üretilecek.

Bir dakikada şarj olan katı hâl batarya geliyor

EMotion ile birlikte üzerinde çalıştığı iki projeden daha bahseden Fisker, bir dakikada tamamen şarj olabilen katı hâl bataryasından epeyi ümitli görünüyor. 2023'te üretime hazır olması beklenen yeni nesil batarya da ABD'de inşa edilecek bir fabrikada üretilecek. Katı hâl bataryalarını diğer otomobil üreticilerine de tedarik etme niyetinde olan Fisker, elektrikli otomobillerin menzilini daha küçük bir batarya paketiyle 800 kilometreye kadar çıkarabilecek.

Fisker'ın gündeme getirdiği ikinci proje ise, hacimli üretimi yapılacak bir tam elektrikli otomobil. Bu projesini hayata geçirmek için büyük otomobil üreticileriyle anlaşmayı planlayan girişim, Henrik Fisker gibi bi otomobil tasarım uzmanının fikirlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >