Apple iPhone XR ön siparişe açıldı

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Apple'ın 'nispeten' ekonomik fiyatlı yeni nesil akıllı telefonu iPhone XR, sonunda ilk parti ülkelerde ön siparişe açıldı. Fiyat ve diğer detaylar haberimizde:

Apple, Eylül'ün ikinci haftasında düzenlediği etkinlikte yeni nesil iPhone'ları tanıttı. Organizasyonda 'yüksek fiyatıyla' dikkat çeken iPhone Xs ve iPhone Xs Max'in yanı sıra iPhone XR isimli nispeten ekonomik fiyatlı telefon da sahneye çıkarıldı.

Üretim sıkıntıları sebebiyle gündemden düşmeyen iPhone XR, sonunda ön siparişe açıldı. Şu anda ilk parti ülkelerde bu süreç başlamış durumda. Yıl sonuna kadar da diğer ülkelerin kapsam alanına girmesi bekleniyor.

Apple iPhone XR, özellikle can alıcı renkleriyle de dikkat çekiyor.
Apple iPhone XR, özellikle can alıcı renkleriyle de dikkat çekiyor.

iPhone XR fiyatları

Her ne kadar tüm yeni iPhone'ların fiyatları etkinlik kapsamında açıklanmış olsa da iPhone XR'ın fiyatını merak edenlerin sayısı azımsanacak seviyede değil. Yeni 'ekonomik' iPhone'un fiyatı opsiyonlara bağlı olarak 749 dolardan,900 dolar seviyesine kadar çıkıyor.

iPhone XR özellikleri

Kısaca özelliklerden bahsetmek gerekirse iPhone XR'da 6.1 inç boyutunda bir LCDekran yer alıyor. Apple A12 Bionic yonga seti, 3 GB RAM ve 64 GB'lık depolama birimi detaylar arasında. Ayrıca depolamada 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçenek daha sunuluyor.

Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak?

Türkiye, Apple'ın 'ilk parti' listesinde yer almıyor. Haliyle ülkemizde bu telefonu satın almak isteyen kişilerin biraz daha beklemesi gerekiyor. Ülkemizde satışların Kasım ya da Aralık'ta başlaması bekleniyor. iPhone XR'ın Türkiye'de fiyatının 5000 TL'yi aşacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >