Apple iPhone XS modellerinin ilk detayları ortaya çıktı

iPhone XS
iPhone XS

Yeni iPhone'ları 12 Eylül'de düzenleyeceği görkemli bir organizasyonla tanıtacağını açıklayan Apple, iPhone XS isimli iki yeni model duyurabilir. Ortaya çıkan söylentilere ilişkin detaylar haberimizde:

Huawei, Sony, BlackBerry, Motorola ve LG başta olmak üzere birçok dev şirket Berlin'deki IFA 2018 kapsamında yeni nesil akıllı telefonlarını sergiliyor. Organizasyonun ilk gününden yeni ürünlere ilişkin haberler gelmeye devam ederken, bir yandan da Apple cephesinde netleşen çeşitli bilgiler var.

Dün yeni iPhone'ların 12 Eylül'de duyurulacağının netleşmesinin ardından bugün de iPhone XS olarak adlandırılan modelle telefonla bilgiler ortaya çıktı. Şu ana kadar bu ismin geçtiği herhangi bir model duyurulmamıştı. Ancak Cupertinolu şirket bu sene önemli bir güncellemeyle iPhone XS'i tanıtacak gibi görünüyor; en azından şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler bu yönde.

iPhone XS'lerin iki farklı ekran boyutuyla satışa çıkarılması bekleniyor. Üçüncü iPhone'un da en tepeye oynaması bekleniyor.
iPhone XS'lerin iki farklı ekran boyutuyla satışa çıkarılması bekleniyor. Üçüncü iPhone'un da en tepeye oynaması bekleniyor.

iPhone XS: İki farklı ekran boyutu!

5.8 inç ve 6.5 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutuyla sunulması beklenen akıllı telefonların temelde iPhone X'un devamı niteliğindeki iki ürün olarak karşımıza çıkacağı söyleniyor.

Şu anda teknik ya da tasarıma dair net bir bilgi yer almazken paylaşılan fotoğraflar küçük de olsa bir - iki ipucunu ortaya çıkarıyor. iPhone X'da şu ana kadar fazlasıyla eleştirilen çentik ekran sistemi bu iki modelde de devam edecek gibi görünüyor. Öte yandan uzay grisi ve gümüş renk seçeneklerine ek olarak görsele göre altın renkli özel bir versiyon da sunulacak gibi görünüyor.

Tanıtıma yaklaşık iki haftalık bir süreç var. Dolayısıyla 12 Eylül'e kadar farklı ayrıntıların ortaya çıkması söz konusu, şimdilik beklemekten başka bir çare yok.

IFA 2018 kapsamında tanıtılan Android eksenliyeni ürün ve teknolojileri GZT.com/Teknoloji üzerinden öğrenebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >