Apple, sorunlu iPhone 8'ler için ücretsiz onarım programı başlattı

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Apple, iPhone 8'lerde meydana gelen donma, aniden kapanma ve yeniden başlama sorunları için ücretsiz bir onarım programı başlattı. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, App Store'da yer alan uygulamaların 'kullanıcı verilerine' olan hassasiyetini artırmak için gizlilik politikalarını güncelleme yoluna gidiyor. Bu sistem, geliştiricilerin uygulama üzerinden hangi kullanıcı verilerinin toplandığını ve hangi amaçla kullanılacağını bildirmeyi zorunlu hale getiriyor.

App Store ve uygulamalar konusunda güncellemeler yapan Cupertinolu şirket, bir yandan da eski iPhone'larda karşılaşılan problemleri hızlıca ortadan kaldırmak için onarım programları başlatıyor. Son olarak iPhone 8 için 'tamamen ücretsiz' bir program başlattığını duyurdu.

Bazı iPhone 8'lerde meydana gelen donma, aniden kapanma ve yeniden başlama sorunları bu onarım programıyla ortadan kalkıyor. Eylül 2018 ve Mart 2018 arasında satılan iPhone 8'lerde meydana geldiği belirtilen bu sorunlar, onarım programıyla tarih oluyor.

Bu problemin iPhone 8 haricindeki diğer iPhone'ları kapsamadığını da özellikle belirtmek gerekiyor.
Bu problemin iPhone 8 haricindeki diğer iPhone'ları kapsamadığını da özellikle belirtmek gerekiyor.

Apple, hangi iPhone 8'lerin onarım programından yararlanabildiğini gösteren bir web sayfası da oluşturmuş durumda. Aşağıdaki bağlantı üzerinden cihazın seri numarasıyla sorgulama yapıp detayları öğrenebilmek mümkün oluyor.

iPhone 8 onarım programı sorgulama

iPhone 8, onarım programını kapsıyorsa Apple mağazalarından randevu alıp cihazları götürmek yeterli oluyor. Bu sorunun iPhone 8 Plus ya da diğer iPhone modellerinde olmadığını da belirtmekte yarar var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >