Büyük gün geldi: Microsoft Surface etkinliğinde tanıtılması beklenen 5 ürün!

Microsoft
Microsoft

Microsoft, bugün New York'ta yepyeni bir Surface etkinliği düzenliyor. Türkiye saatiyle 16:00'da başlayacak olan etkinlikte yeni nesil Surface'lerin yanı sıra Windows 10 güncellemeleri tarafında da önemli açıklamalar bekleniyor.

Microsoft, bugün New York'ta düzenleyeceği bir medya etkinliğiyle yeni nesil Surface'leri sahneye çıkarmaya hazırlanıyor. Windows 10'un tüm özelliklerinden olabildiğince fazla yararlanması beklenen yeni bilgisayarların 'üretkenlik' konusunda ek çözümler sunacağı tahmin ediliyor. Surface projesinin başındaki isimlerden olan Panos Panay,Microsoft'un bu alanda önümüzdeki dönemlerde hedeflediklerini de dile getireceği düşünülüyor. Ayrıca Surface'lerin yeni donanım ve aksesuarlarla şaşırtması da söz konusu.

gzt

Peki ama bugünkü organizasyondan neler bekleniyor?

Bugün, Türkiye saatiyle 16:00'da başlayacak olan etkinlikle birlikte Surface Laptop 2, Surface Pro 6 ve Surface Studio 2 gibi ürünlerin sahneye çıkarılması beklenirken, yazılım tarafında da (özellikle Windows güncellemesi) önemli açıklamaların yapılması bekleniyor.

Surface Laptop 2 ile birlikte aksesuar çeşitliliğinin artması bekleniyor.
Surface Laptop 2 ile birlikte aksesuar çeşitliliğinin artması bekleniyor.

Surface Laptop 2

Microsoft'un Surface Laptop'u yenileniyor. Intel'in en yeni işlemcileri ve artırılan RAM ile birlikte geleceği tahmin edilen bilgisayarda şarj ve çevre birimi bağlantıları için USB-C öngörülüyor. Her ne kadar birçok farklı isim yeni modelde USB-C yer almayacağını ifade etse de aslında söylentilerin bir kısmı da bu arabirimin kullanılacağına işaret ediyor.

Yeni nesil Surface Pro ile birlikte donanım anlamında eskiye oranla çok daha gelişmiş seçenekler sunulması bekleniyor.
Yeni nesil Surface Pro ile birlikte donanım anlamında eskiye oranla çok daha gelişmiş seçenekler sunulması bekleniyor.

Surface Pro 6

Microsoft'un bugünkü etkinlikte sahneye çıkarması beklenen en güncel Surface'lerden biri de Surface Pro 6. Bu yeni modeldeki en önemli ayrıntıların başında az önce Surface Laptop 2 için de söylediklerimiz geliyor. Yani yeni bilgisayarlarda artık çok daha güçlü bir işlemci ve yüksek RAM miktarının sunulması bekleniyor. Elbette bunlara ek olarak depolama tarafında da artış bekleniyor. Şirket, şu ana kadar Surface Pro'larda çok fazla renk seçeneği sunmamıştı ancak bu modelle birlikte farklı renkopsiyonlarından bahsediliyor. Aynı zamanda eski modelle tasarım anlamında epey farklılık içereceği de tahmin ediliyor.

Organizasyonda sahneye çıkması beklenen diğer bir cihaz ise Microsoft Surface Studio'nun yenilenen versiyonu.
Organizasyonda sahneye çıkması beklenen diğer bir cihaz ise Microsoft Surface Studio'nun yenilenen versiyonu.

Surface Studio 2

Surface Studio 2 de yeni ürünler arasında listenin ilk sıralarında geliyor. İlk modelin üzerinden iki yıl geçmesinin ardından Microsoft Studio 2 ile ürüne yeni özelliklerin dahil edileceği öngörülüyor. Microsoft ve Intel ortaklığının Surface Studio 2'de de klendisini göstermesi ve güncellenmiş NVIDIA yongasıyla 'grafik' tarafında önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.

Windows 10 güncellemesi tarafında da özellikle 'güvenlik' konusunda ek seçenekler bekleniyor.
Windows 10 güncellemesi tarafında da özellikle 'güvenlik' konusunda ek seçenekler bekleniyor.

Windows 10 / Ekim güncellemesi

Microsoft, büyük olasılıkla Windows 10 için Ekim güncellemesini bildiren tarihi de bu etkinlikte açıklayacak. Yakında sunulması beklenen güncellemenin özellikle güvenlik konusunda yenilikler içereceği biliniyor.

Windows 10 yenilikleri

Microsoft, şu anda 19H1 kod adı verilen bir sonraki Windows 10 güncellemesini test ediyor. Bu güncelleme için henüz yeni özellikler bilinmiyor. Ancak bu basın etkinliğiyle birlikte detayların ortaya çıkması bekleniyor. Özellikle Windows 10 için verimlilik özelliklerine odaklanılması beklenen bu güncelleme, Android entegrasyonuna dair yenilikler de barındıracak gibi görünüyor.

Sürprizler?

Organizasyon kapsamında Microsoft markalı bir kulaklık da bekleniyor. ZDNet'in daha önce Jabra Evolve'ye benzettiği kulaklık, Microsoft Teams gibi uygulamalarda kullanım için şirketlere özel olarak geliştirilmiş olabilir.

Microsoft ayrıca bugün Surface Hub 2 hakkında daha fazla detay paylaşabilir. Yine benzer şekilde HoloLens 2 konusunda da adımlar atılabilir. Yeni nesil Kinect sensörü ve performansı artıran özel bir artırılmış gerçeklik çipi içermesi beklenen yeni HoloLens, basın mensupları tarafından merakla beklenen gündem maddelerinden biri olma özelliği taşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >