Çıkarılması beklenen yerli dijital paraya isim önerileri

Bitcoin
Bitcoin

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın dijital paralar için çalışma yapan bir grup oluşturulduğunu söylemesinin ardından sosyal medyada oldukça eğlenceli bir gündem oluştu.

İlk olarak 2009 yılında geliştirilen kripto para birimi Bitcoin devletler üstü yapıdaki ilerleyişini devam ettirirken herkes bankaların buna nasıl tepki vereceğini merak ediyor.

Konuyla ilgili Kasım ayının başında bir açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, 19 bin dolara yaklaşan Bitcoin için oldukça olumlu şeyler söyledi. Dünyanın en değerli dijital parasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çetinkaya’nın en etkileyici sözü ise ''TCMB’nin dijital paralar üzerine çalışması için piyasa katılımcılarından, politika yapıcılardan ve düzenleyicilerden oluşan bir grup oluşturuldu.'' oldu.

İşte buradan yola çıkarak yerli bir dijital paranın gelebilme ihtimali düşünen Twitter kullanıcıları da yerli dijital para için isim önerilerinde bulundu. İşte birbirinden farklı kafa yapısıyla önerilen o isimler…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >