Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ardından Vestel hisseleri artmaya başladı!

Apple
Apple

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SETA tarafından düzenlenen sempozyumda ABD ürünlerine boykot açıklamasının ardından Vestel hisselerinde önemli bir artış gerçekleşti. Detaylar haberimizde:

ABD ürünlerine boykot uygulanacak!

ABD tarafından üretilen tüm elektronik ürünlerin satın alınmaması konusunda davranılması gerektiğini özellikle bildiren Erdoğan, 'Onların iPhone'u varsa diğer tarafta Samsung var ve kendi ülkemizde Vestel var. Biz bunları uygulayacağız.' şeklinde bir açıklama yaptı.

Vestel Elektronik hisseleri %7'lik bir artışla 8.75 TL'ye işlem görmeye başladı.
Vestel Elektronik hisseleri %7'lik bir artışla 8.75 TL'ye işlem görmeye başladı.

Vestel hisseleri artmaya devam ediyor!

Açıklama öncesinde %2.6 yükselişle 8.57 TL'den işlem gören Vestel Elektronik hisseleri, bu açıklamanın gelmesiyle birlikte %7 artış gösterdi ve 8.94 TL'ye çıktı. An itibariyle de yükseliş devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı boykot açıklaması büyük önem taşıyor. Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

  • Buradan iş dünyamıza sesleniyorum, en güzel cevap işimize dört elle satılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz ve daha çok ihraç edeceğiz. ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var, Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz. Biz insansız hava araçlarını istediğimizde 'Kongre izin vermiyor' diyorlardı. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı, bunları üretiyoruz ve herhangi bir sıkıntımız yok. Konuyla alakalı yapacağımız çok görüşme olacak ve bu görüşmelerde Türkiye'de bir araya gelmenin gayretiyle hareket edilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >