Elon Musk, Hyperloop One'ın hayran bırakan hız testi videosunu paylaştı

Hyperloop
Hyperloop

Resmi Twitter hesabından hyperloop projesine ait bir hız testi videosunu paylaşan Elon Musk, izleyicilere bir kez daha bu projenin dünyanın en iyi ulaşım projesi olduğunu gösteriyor.

Elon Musk’ın başında olduğu proje ilk olarak 2013 yılında duyurulmuş ve hemen herkes tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. İlk istasyonların ne zaman açılacağı konusunda netlik olmasa da projenin başlatılacağı zaman olarak 2018 yılı gösteriliyor. Yani proje duyurulduktan yaklaşık 5 sene sonra çalışmaya başlamış olacak.

Elon Muks paylaştığı test görüntülerinden önce de Hyperloop One için hükümetten gerekli izinlerin alındığını ve ilk olarak New York – Washington DC arasındaki yolculuk süresinin 29 dakikaya indirilmesi için çalışmaların başladığı müjdesini vermişti.

Sürekli olarak test çalışmaları yapılan projede bulunan tüneller şu anda 500 metre ve 1,5 kilometre arasında değişiklik gösteriyor. Bu projeyle tünel içinde gidecek araçların en az uçaklar kadar hızlı olacağı söylentilerinin boş olmadığı son paylaşılan videoda biraz daha iyi anlaşılıyor. Öyle ki görünen hız düzeyi çalışmanın inanılması zor bir başarı düzeyi yakaladığını göstermeye yetiyor. Sizi gözle görünen hızın baş döndürücülüğüyle baş başa bırakmadan önce şunu da hatırlatalım: Sistem kullanıma hazır hale geldiğinde içerisinde yol alacak araçlarının hızının saatte 1.126 km / s’ye ulaşması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >