Elon Musk: Tesla halka açık kalmaya devam edecek!

Elon Musk
Elon Musk

Son birkaç haftada sert açıklamalarıyla gündeme gelen Elon Musk, Tesla'nın borsada kalmaya devam edeceğini duyurdu. Detaylar haberimizde:

Geçtiğimiz haftalarda Suudi yatırımcıların Tesla'ya hakimiyet sağladığı yönündeki haberleri sert dille eleştiren Elon Musk, yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Şirket hisselerinin 420 dolar üzerinden özelleştirileceğini ve borsadan çekileceğini bildiren Amerikalı iş adamı, yatırımcılardan gördüğü tepki sonrasında geri adım attı.

Tesla borsadan çekilmiyor

Daha önce New York Times'a verdiği röportajda 'bu kadar berbat şeyler söylememem gerekirdi' şeklinde bir açıklama yapan Musk, borsadan çekilme kararına ilişkin tweet'ini atarken uyuşturucunun etkisinde olmadığını belirtmişti. Aslında yatırımcıların tepkisini çeken asıl açıklama da bu olmuştu.

Toplamda 72 milyar dolarlık yatırımla özelleştirileceğini duyuran şirket CEO'su, yeni açıklamasında Tesla'nın borsada kalmasının daha iyi bir yol olduğunu ifade etti. Elbette geri adım atılmasının en önemli sebebi ise Tesla hisselerini elinde bulunduran yatırımcıların büyük tepki göstermesi. Ayrıca bu açıklamanın arkasında Wall Street'in dev isimlerinin çeşitli önerileri olduğu da belirtiliyor.

Tesla'nın maddi açıdan zor günler geçirmesi Elon Musk tarafından yapılan bu açıklamaların en önemli sebeplerinden biri olarak görülüyor.
Tesla'nın maddi açıdan zor günler geçirmesi Elon Musk tarafından yapılan bu açıklamaların en önemli sebeplerinden biri olarak görülüyor.

Tesla maddi açıdan zor günler geçiriyor. Haliyle bu durum Elon Musk'a olumsuz yansıyor. Çarpıcı açıklamaların sebeplerinden bir tanesinin de bu olduğu üzerinde duruluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >