Tesla'da krizi büyüyor: Elon Musk ve hissedarlar arasındaki gerilim devam ediyor

Elon Musk
Elon Musk

Geçtiğimiz günlerde Suudi yatırımcıların Tesla'ya hakimiyet sağladığı yönünde yapılan haberleri sert dille eleştiren Elon Musk sonunda New York Times röportajında konuya açıklık getirdi. Tüm ayrıntılar haberimizde:

Başta Tesla Motors ve SpaceX gibi son yılların en fazla konuşulan şirketlerinden birkaçını elinde barındıran Elon Musk, çılgın söylemleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

Elektrikli otomobilleri ekonomik hale getirmek; internet uydu ağı oluşturmak gibi projelerin yanı sıra Ay'a turist götürmek ve Mars'ta koloni kurmak gibi 'dünya dışı' projeleriyle de dillerden düşmeyen başarılı iş adamı, sürpriz çalışmalar (alev silahı, basit bir The Boring Company şapkası vs) sayesinde sıkça gündeme geliyor.

Çarpıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor

Elon Musk'ın en çok önem verdiği projelerinin başında ise elektrikli otomobiller geliyor. Tesla ile bu alanda yatırımlarına hız kesmeden devam etmek isteyen Musk, üretimi hızlandırıp teslimatları zamanında yapmak için 7/24 çalışıyor. Ancak bu süre zarfında birçok farklı çarpıcıaçıklamayla da gündeme geliyor.

Tesla maddi açıdan zor günler geçiriyor. Haliyle bu durum Elon Musk'a olumsuz yansıyor. Çarpıcı açıklamaların sebeplerinden bir tanesinin de bu olduğu üzerinde duruluyor.
Tesla maddi açıdan zor günler geçiriyor. Haliyle bu durum Elon Musk'a olumsuz yansıyor. Çarpıcı açıklamaların sebeplerinden bir tanesinin de bu olduğu üzerinde duruluyor.

Suudi yatırımcı konusu Tesla'yı karıştırdı!

Geçtiğimiz hafta Tesla hisselerinin %5'lik kısmının Suudi Arabistan Varlık Fonu tarafından satın alınmış olmasıyla ilgili yapılan 'Tesla Suudi yatırımcıların etkisi altına girdi' haberlerine aşırı tepki gösteren Musk, şirketinin finansal durumu hakkında yanıltıcı bilgiler verildiğini üzerine basa basa söylüyor. Hatta Amerikalı iş adamı konuyla alakalı attığı tek bir tweet sayesinde ortalığı karıştırmayı başardı. Tesla hisselerini 420 dolar üzerinden özelleştirileceğini ve şirketin borsadan çekileceğini bildiren Elon Musk, yatırımcılardan büyük tepki gördü. Hatta yatırımcılar bu söylemden ve tweet'ten dolayı kendisine dava açtı.

Elon Musk'ın açıklamaları aslında attığı tweet'ten dolayı pişman olduğunu net bir şekilde gösteriyor.
Elon Musk'ın açıklamaları aslında attığı tweet'ten dolayı pişman olduğunu net bir şekilde gösteriyor.

Elon Musk: Uyuşturucunun etkisinde değildim

Bunun üzerine kısa süre önce New York Times'a açıklama yapan Musk, bu tweet'leri attığında 'uyuşturucu etkisinde olmadığını' ifade etti. Bu söylemle birlikte tekrardan tepki toplayan iş adamı, Tesla'nın şu anda krizden dolayı çok zor zamanlar geçirdiğini ve kendisinin de bu süreçte hayli yıprandığını ifade ediyor. Bu senenin kariyerindeki en acı dolu yılı olduğunu ifade eden Musk, doğum gününde bile 24 saatlik mesai yaptığını ve şirketi içinde bulunduğu bu atmosferden çıkaracağını söylüyor.

"Bu kadar berbat şeyler söylememem gerekirdi"

Asıl önemli noktalardan biri ise Elon Musk'ın az önce bahsi geçen tweet'i atarken, 'uyuşturucunun etkisinde olmadığını' açıklaması. Musk'ın projelerini takip eden ve şirketlerine yatırım yapan birçok şirket yöneticisi bu açıklama sonrasında yatırımlarını bir kez daha düşünmeye başlamış durumda.

Musk, New York Times röportajında "Açık konuşmak gerekirse bu kadar kötü / berbat şeyler söylememem gerekirdi" şeklinde bir açıkla da yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >