Elon Musk yeni süper modeli Roadster için konuştu: Bu daha başlangıç!

Tesla Roadster
Tesla Roadster

Elektrikli tırı Semi'nin yanında bir sürpriz yaparak yeni süper spor otomobili Tesla Roadster’i tanıtan Elon Musk, bu araç için etkileyici açıklamalarda bulundu.

Tesla’nın ürettiği ilk otomobil olan Roadster, muhteşem bir görünüm ve performansla geri dönüyor. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan süper elektrikli otomobil, 200 kW batarya ile 1000 kilometre menzil sunacak. Bu rakamı ülkemize uyarlayarak daha anlaşılır hale getirirsek, Roadster İstanbul’dan Trabzon’a tek şarj ile gidebilecek örneğini verebiliriz.

Fotoğraf: NetCarShow.com
Fotoğraf: NetCarShow.com

Daha şimdiden Bugatti ile karşılaştırılmaya başlandı

100 km / s hıza sadece 1.9 saniye gibi inanılması zor bir sürede çıkabilen elektrikli otomobilin 400 km / s hıza çıkabildiği açıklandı. Hız konusunda daha şimdiden Bugatti araçlarıyla kıyaslanan Roadster, üstü açılabilen bir yapıya sahip. Minimum 200 bin dolar fiyatıyla satışa çıkması beklenen elektriklinin seçkin müşteriler için üretilecek bir versiyonu da olacak. Yalnızca bin tane üretilecek özel Founders Edition modelinin fiyatı ise 250 bin dolar olacak.

Fotoğraf: NetCarShow.com
Fotoğraf: NetCarShow.com

Elon Musk: Bu araç sadece giriş seviyesi!

Twitter hesabı üzerinden yeni elektrikli hakkında açıklamalar yapan Elon Musk, herkesin hayranlıkla baktığı Roadster için giriş seviyesi modeli olduğunu ve ilerleyen süreçte aracın özel paketlerle de sunulacağını açıkladı. Bu paketlerin öyle sıradan paketler olmadığını ve araca çok daha yüksek bir performans sağlayacağını vurgulayan Elon Musk, takipçilerini şimdiden heyecanlandırmayı başardı.

Fotoğraf: NetCarShow.com
Fotoğraf: NetCarShow.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >