Elon Musk'ın şirketi Tesla, 3.havalimanına enerji depolama tesisi kurmak istiyor

Tesla
Tesla

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabul ettiği teknolojinin dahi çocuğu olarak da bilinen Elon Musk, İstanbul’a enerji depolama tesisi kurmak istiyor.

3.Global Satshow fuarı kapsamında ülkemize gelen Elon Musk, bazı anlaşmalara imza attı. Anlaşmalarla alakalı konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat 5A ve 5B uydularının SpaceX’in Falcon 9 roketiyle fırlatılacağını açıkladı.

İstanbul'daki Yeni Havalimanı'nda bir elektrik depolama ünitesi kurmak istiyor

Elon Musk’ın elektrikli otomobil, uzay çalışmaları ve enerji sektöründe ciddi başarı sağladığını düşünürsek Erdoğan’la görüşmesinde önemli konulardan bahsedildiğine hiç şüphe yoktu. Görüşmede uydularımızın uzaya fırlatılması anlaşmasının yanında bir diğer teklif de görüşülmüş. SpaceX ile Türksat uydularının gönderilmesinin duyurulmasının ardından Tesla’nın, İstanbul Yeni Havalimanı’na işbirliği teklif ettiği ortaya çıktı. Yapılan bu teklif kapsamında Yeni Havalimanı’nda bir elektrik depolama ünitesi kurmak istediğini dile getiren Tesla, bu teklifi Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu’ya yaptı.

Elektrik depolama tesisini Tesla olarak kurmak istediklerini belirttiler

Teklifin detaylarını anlatan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, elektrik enerjisi depolayacak batarya üretimine hız veren Tesla’nın ürettiği ‘Powerwall’ ünitesiyle dünyada bu depolamaları sağlamaya çalıştığını ifade ederek, “Geçen yıl Tesla merkezini ziyaret ettik. Burada Elon Musk’ın İş Geliştirme bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Diarmuid O’Connell, Yeni Havalimanında bir elektrik depolama tesisi kurulabileceğini, bunu da Tesla olarak yapmak istediklerini anlattı. Biz de ‘Değerlendirebiliriz’ dedik. Ancak böylesine yerli bir projede gönlümüz önce bu işin yerli olmasından yana olur. Biz Kalyoncu olarak da yerli enerji depolama tesisleri üzerinde çalışacağız. Yerli şirketler, ortaklıklar da olabilir. Hepsi değerlendiriliyor” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >