Facebook, büyük çaplı bir siber güvenlik şirketi satın alabilir

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Cambridge Analytica skandalı sonrasında güvenlik konusunda ek çözümlere ihtiyaç duyan Facebook, bu sene içinde büyük çaplı bir siber güvenlik şirketi satın alabilir.

Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasından sonra 'veri gizliliği' konusunda eskiye oranla daha hassas davranan Facebook, 'güvenlik' konusunda ek çözümler geliştirmeye başlıyor.

Mark Zuckerberg ve ekip arkadaşlarının uzun süredir bu konuya yoğunlaştığı tahmin ediliyor.
Mark Zuckerberg ve ekip arkadaşlarının uzun süredir bu konuya yoğunlaştığı tahmin ediliyor.

Birkaç şirkete teklif götürüldüğü iddia ediliyor

Şu ana kadar verilerin güvenliği konusunda kendi çözümlerini kendi üreten şirket, bugün gelinen noktada büyük bir siber güvenlik şirketi almayı hedefliyor. Zira ortaya çıkan son söylentiler, Facebook'un yakın zamanda özel bir şirket satın alacağı yönünde. Hatta sızan bilgiler arasında şimdiden birkaç şirkete teklif götürüldüğü de yer alıyor.

Mark Zuckerberg ve ekibinin veri hırsızlığı yapmak isteyenlere karşı hem profilleri hem de sayfaları güvende tutmak için bu tür bir çözüm üreteceği belirtiliyor.

Facebook yorum yapmıyor

Facebook tarafından konuyla alakalı olarak yapılan bir açıklama yok. Ancak bu sene içinde bir satın almanın gerçekleşme ihtimali çok yüksek. Buna karşılık olarak sosyal medya devinden gelen herhangi bir açıklama ya da konuya ilişkin bir yorum ise şimdilik yok.

Yalnızca bir şirketin satın alınması bile Facebook'un savunma mekanizmasını denetlemesine, uzmanlığın geliştirilmesine ve milyonlarca kullanıcının verilerinin ele geçirilmesinin azaltılması açısından faydalı olabilir. Önümüzdeki dönemlerde konuyla ilgili yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >