Facebook, gizliliği artıran küçük bir adım daha attı

Facebook
Facebook

Facebook, veri sızıntısının ardından yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, son olarak gizliliği artırmaya yönelik yeni bir hamle daha yaptı. İşte ayrıntılar.

Birkaç hafta önce Cambridge Analytica'nın Facebook hakkında gündeme taşıdığı veri sızıntısı kullanıcıları derinden etkilemişti. Hatta kısa süre içinde başlayan #DeleteFacebook hareketi dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

Facebook, veri sızıntısının gündeme gelmesinin ardından durumu toparlamak için yeni adımlar atıyor.
Facebook, veri sızıntısının gündeme gelmesinin ardından durumu toparlamak için yeni adımlar atıyor.

Partner Kategorileri programı sonlandırılıyor

Konuyla alakalı birçok kez açıklama yapan Mark Zuckerberg, özür dilese de kullanıcılardan bir karşılık bulamamıştı. Şirket, her geçen gün daha da kapsamlı hale gelen "Facebook'u Sil" kampanyasının önüne alabilmek için yeni adımlar atıyor. Son olarak alınan karar ise "üçüncü taraflardan elde edilen verilerle reklam hedeflemesi" yapılmayacağı... Peki ama bu ne demek oluyor?

Facebook, alınan bu kararla kısaca artık üçüncü tarafların verileriyle reklam hedefi yapılmasına izin vermiyor. Birkaç hafta içinde yürürlüğe girecek olan bu sistemle Facebook'a reklam verecek şirketlerin reklamı yerleştirmeden önce izin alması gerekiyor.

Konuyla ilişkili olarak Facebook'un yaptığı açıklamanın kısa özeti ise şöyle: Partner Kategorileri programının sonlandırılmasının ardından kullanıcı gizliliğinin artacağı öngörülüyor. Bu sürecin tam anlamıyla hayata geçebilmesi için de altı ay süre gerektiği de belirtilenler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >