Facebook, kullanıcıların sinir sistemine girebilmek için nörobilim merkezi açıyor

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Dünyanın bir numaraları uygulaması Facebook, kullanıcılarını daha rahat yönlendirerek sitesini daha iyi yönetebilmek için New York'ta bir nörobilim merkezi açmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 2 milyar kullanıcıya hakim olan Facebook, Haziran ayının sonunda New York’ta bir nörobilim merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Facebook’un bunu pazarlama çalışmaları için yapacağı belirtildi. Asıl amacın pazarlama araştırmalarını yürütmek olduğu belirtilse de reklam ajanslarında, markalarda, platformlarda ve cihazlarda hangi tür içeriklerin yankı uyandırdığının daha iyi anlaşılması da hedefler arasında yer alıyor.

Nörobilim merkezi bir teknoloji şirketi gibi değil muayenehane gibi görünecek. Ayrıca merkezde buranın Facebook’a ait olduğunu belirten herhangi bir şey bulunmayacak.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, her konuşmasında 'küresel toplum' oluşturmayı amaçladığını vurguluyor.
Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, her konuşmasında 'küresel toplum' oluşturmayı amaçladığını vurguluyor.

Merkeze gelen kullanıcılar haber okurken ya da video izlerken verdikleri tepkilerden kalp hızına kadar her şeyleri incelenecek. İnceleme sonucunda kullanıcı davranışları daha iyi tespit edilerek bu alana yönelik çalışmalar yürütülecek.

Nörobilim nedir?

Nörobilim, sinir sisteminin anatomisi, fizyolojisi, biyokimyası veya moleküler biyolojisi alanlarında faaliyet gösteren, özellikle sinir siteminin davranış ve öğrenme ile ilişkisini inceleyen bilim dalı. Nörobiyoloji, sinir sistemi biyolojisidir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >