General Motors, elektrikli otomobilleriyle Avrupa'ya geri dönmek istiyor

General Motors
General Motors

Chevrolet'nin Avrupa'dan çekilmesi ve Opel'in Fransızlara satılmasından sonra General Motors'un eski kıtadaki satış operasyonu sona erdi. Ancak firmanın ilerleyen dönemde elektrikli otomobilleriyle geri dönüş yapması bekleniyor.

General Motors'un Kore'de üretim yapan Avrupa kolu, 2015'te Chevrolet markasını pazardan çekmişti. Bu yıl Opel ve Vauxhall'ın PSA grubuna satılmasıyla Avrupa'daki son temsilcisini de kaybeden Detroit merkezli otomotiv devi, eski kıtaya yeni bir planla geri dönmek istiyor.

Holdingin Avrupa'ya dönmeye sıcak baktığını belirten GM CEO'su Mary Barra, geri dönüş için yenilikçi çözümlere ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. Yani GM markasının Avrupa'ya sıradan otomobillerle değil, elektrikli ve sürücüsüz araçlarla giriş yapması daha uygun görülüyor.

Elektrikli Chevrolet Avrupa'da satışa sunulabilir

2023'e kadar 20 yeni elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi planlayan General Motors, halihazırda Avrupa'da PSA'nın Opel Ampera-e modelinin üretimini gerçekleştiriyor. Ancak büyük plan, Chevrolet veyahut GM grubunun diğer bir markasıyla tüm kıtayı kapsayacak geniş elektrikli otomobil satış ağı oluşturmak.

Sadece elektrikli otomobil üretimi için platform geliştiren GM, ayrıca kendi batarya paketi tasarımları üzerinde çalışıyor. Uzun vadede firmanın tüm araç filosunun 'elektriklenme'si hedefleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >