Google Play eşzamanlı uygulama indirmeyi test ediyor

Google, Android mağazası Google Play'de uygulamaların aynı anda inme özelliğini test ediyor. Uygulamalar böylece kuyruk oluşturmayacak; doğrudan aynı anda inmeye başlayacak. Detaylar haberimizde:

Son birkaç haftadır Google Play'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan ilki Android sistem güncellemelerinin doğrudan Google Play'den yapılabilecek olması. Şu anda test aşamasında olan bu özelliğin yakında tüm kullanıcılara açılacağı tahmin ediliyor. Böylece Google Play'e girip birkaç adımda (daha kullanıcı dostu bir arayüzle) sistem güncellemeleri yüklenebilecek.

Google Play'de eşzamanlı indirme özelliği özellikle çoklu uygulama indiren kişiler için büyük kolaylık sağlayacak.
Google Play'de eşzamanlı indirme özelliği özellikle çoklu uygulama indiren kişiler için büyük kolaylık sağlayacak.

Uygulamalar aynı anda inecek

İkinci önemli gelişme ise kısa süre önce yaşandı. Sistem güncellemelerine ek olarak artık uygulamaların da eşzamanlı olarak yüklenebileceği söyleniyor. Şu ana kadar indirme sırasına giren uygulamalar bundan böyle aynı anda sisteme inip kurulabilecek. Bu da aslında telefona çok fazla uygulamayı aynı anda indirmek isteyen kullanıcılar için işlemlerin hızlanacağı anlamına geliyor.

GooglePlay'de henüz bu şekilde çoklu indirme yapamıyorsanız endişelenmeyin. Sunucu tarafındaki değişiklikler ve güncellemeler bir süre daha devam edecek. Ancak yakın zamanda tüm kullanıcılar bu özellikten yararlanmaya başlayacak.

Eşzamanlı Google Play indirmeleri yeni sürümde tespit edilen tek özellik değil. Ayrıca uygulamapaylaşımı da önemli detaylar arasında yer alıyor. Bu özellik, geliştiricinin bir uygulamayı veya uygulama güncellemesini test kanalında davet edilen kişilerle paylaşmasını sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >