Google'dan büyük Apple hamlesi: Dengeleri değiştirecek transfer!

John Bruno.
John Bruno.

Google'ın kendi yonga tasarımları konusunda henüz ilk aşamalarda olduğu bilinirken bu yongaların geliştirilmesi için yoğun bir mesai harcadığı da ortada. Şirket, yaptığı büyük hamleyle Apple'ın yonga tasarımcısı John Bruno'yu kadrosuna kattı ve beklentileri oldukça yüksek seviyelere çekti...

Apple'ın "silikon yonga rekabet analizi" isimli ekibinin başında yer alan John Bruno, Google tarafından transfer edildi. Alanının en yetkin isimlerinden biri olarak nitelendirilen Bruno'nun Google'a geçmesiyle birlikte Yonga tasarımlarında yepyeni bir devrin başladığından bahsedilebilir. Apple'da iken "silikon yonga rekabet analizi" isimli ekiple iPhone ve iPad'lerde yer alan yongaların rakiplerin cihazlarında yer alan yonga setlerinden çok daha iyi olduğunu ispatlama görevine sahip olan Bruno, bu ekipte yaptığı analizlerle dikkat çekmeyi başarmıştı.

Bruno, yonga tasarımı konusunda bir dünya markası

Apple'da göreve başlamadan önce baş mühendis titriyle Advanced Micro Devices'ta çalışan Bruno, Fusion serisi yongaların geliştirme çalışmalarında ciddi rol üstlenmiş ve ATI'da yonga tasarımından sorumlu en yetkili isim olarak görev yapmıştı. Bruno'nun Google'daki görevi ise "Sistem Mimarlığı" olacak. Google daha önceleri, yongalarını geliştirebilmek amacıyla Apple'dan aralarında A serisi yongaları geliştiren ekipte yer alan Manu Gulati'nin de bulunduğu çok sayıda mühendisi transfer etmeyi başarmıştı. Google, kadrosunu büyük bir hızla güçlendirmeye devam ediyor. Şirketin kendi mobil yongasını 2018 yılında tanıtması ve beklentileri fazlasıyla karşılaması bekleniyor. Bu yongalar hem Pixel serisi telefonlarda hem de başka mobil cihazlarda kullanılabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >