GZT 360: Geçtiğimiz hafta 'teknolojide' neler yaşandı?

Yunus Emre Şahin-Nazif Menteş, teknoloji gündemini değerlendiriyor.
Yunus Emre Şahin-Nazif Menteş, teknoloji gündemini değerlendiriyor.

GZT 360'ta bu hafta, Netflix'in oluşturduğu hayal kırıklığından Microsoft'un Github hamlesine; Çin'in cesur saldırılarından Volkswagen'e kadar birçok konuya değiniyoruz. GZT.com geçen haftanın 'teknolojisine' göz atıyor...

Her hafta sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınladığımız GZT 360'da bu hafta yine tüm gelişmeleri değerlendirmeye çalışıyoruz.

Dev şirketlerin farklı konularla gündeme geldiği hafta özelinde hem olumlu hem de olumsuz eleştirilebilecek onlarca özgün noktaya dokunmaya çalıştık.

Netflix’in yeni reklam sistemi netleşiyor

Var olduğundan bu yana ‘reklamlara’ karşı tutumuyla takdir edilen Netflix, bundan böyle kullanıcılarına reklam göstereceği iddialarıyla gündeme oturdu. Süreç, birçok kültür sanat ve teknoloji forumunda tartışılmaya başladı bile…

GZT 360 Canlı Yayın

Bugün satışa çıkacak Apple Watch 4'ün Türkiye fiyatı 'yok artık' dedirtiyor

Apple’ın birçok farklı üründe belirlediği ‘anlaşılmaz’ fiyat politikaları ‘akıllı saat’ tarafına da sıçradı. Bugün Türkiye’de satışa çıkacak olan Apple Watch Series 4’ün Türkiye fiyatı muadil ürünlerin neredeyse 1.5 katı seviyesinde…

Çin'den dev hamle: ABD'li 30 şirkete saldırıldı

Çin ile Amerika Birleşik Devletleri arasında uzun yıllardır süren ve birçok farklı konuda karşımıza çıkan rekabette yeni bir boyutla karşı karşıyayız. Çin, aralarında Amazon ve Apple'ın da bulunduğu 30 farklı şirkete hack saldırısı düzenledi.

Avrupa Birliği’nden onay geldi: Microsoft, GitHub’ı satın alıyor

Avrupa Birliği, Microsoft'un, yaklaşık 7,5 milyar dolar karşılığında yazılım geliştirme platformu GitHub'ı satın almasını resmen onayladı.

Volkswagen'den önemli adım: Çin'de elektrikli otomobil fabrikası kuruluyor

Volkswagen, Çin'de kuracağı elektrikli otomobil fabrikasıyla 2020'de ilk üretimleri gerçekleştirmeyi hedefliyor. Tamamen Endüstri 4.0 standartlarına uygun olarak tasarlanacak fabrikada büyük boy SUV'lerin üretilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >