Herkesin merak ettiği soru: BİM’in girişinde neden iki kapı var?

Bim
Bim

Türkiye’nin en büyük marketleri arasında yer alan BİM’in girişinde tüm müşteriler iki farklı kapıdan geçmek zorunda. Peki ama neden?

2018 yılının ilk aylarını yaşadığımız bugünlerde mahalle bakkallarının yerini iyiden iyiye alan marketler birçok insanın alışveriş için birinci tercihini oluşturuyor. Bunun dışında neredeyse tüm marketler bir adet giriş kapısına sahipken BİM’de sayı ikiye çıkıyor. Peki neden BİM’e girerken iki farklı kapıdan geçmek zorundayız?

Üç farklı teoriden hangisi doğru?

BİM marketlerine giriş yaparken neden iki farklı kapıdan girdiğimiz sorusu özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından sıklıkla merak edilen ve irdelenen bir konu haline geldi. Net bir açıklama yapılamasa da BİM’e girişte iki farklı kapı bulunmasının üç ayrı makul sebebi olduğu söylenebilir:

1) Ürün güvenliği

BİM’e ürün getiren toptancılarda yalnızca girişteki ilk kapının anahtarı bulunur. Henüz market çalışanları mağazaya ulaşmadan ürün tedarikçileri dış kapıyı açarak ürünleri iki kapının tam arasına koyuyor. Bu sayede hem gelen ürünlerin hem de mağazadaki ürünlerin güvenliği sağlanmış oluyor.

2) Isı yalıtımı

BİM’in gerçekleştirilen ilk ruhsat projesinde iki kapı arasına sterilizasyon sistemi kurulması planlanmış. Daha sonraları sterilizasyon iptal olunca bu projeyi bozmak istemeyen BİM, iki kapılı sisteme devam etme kararı almış. Bu sistem sayesinde marketin içinde yer alan hava ile dışarıdaki havanın karışması engellenmiş ve marketin içindeki ısı sabit tutulmaya çalışılmış.

3) Hırsızlığa karşı önlem!

Marketlerin iç dizaynları genellikle labirente benzetilir. Bu sebepten dolayı marketin içinden bir şey çalıp hızlıca kaçmaya çalışan hırsızların yakalanması olayı çok da kolay olmaz. Girişe koyulan çift kapı sayesinde, hırsızların kaçışı da yavaşlatılır. Bu sürede görevliler çıkıştaki tek kapıdan çıkarak hırsızı yakalayabilirler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >