İddia: Xiaomi'nin katlanabilir akıllı telefon videosu yayınlandı

Xiaomi
Xiaomi

Mobil alandaki isabetli tahminleriyle bilinen Evan Blass'ın sızdırdığı videonun Xiaomi katlanabilir telefona ait olduğu söyleniyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, Samsung, Microsoft ve Google gibi önemli isimlerin 'katlanabilir telefon projeleri' sık sık gündeme geliyor. Ama Çinli üreticilerin de bu konuda epey iddialı olduğunu söylemek lazım. Huawei ve Xiaomi başta olmak üzere diğer birçok Çinli akıllı telefon üreticisi 2019'da katlanabilir telefon duyurmak istiyor. Daha doğrusu geçen sene ilk çizimleri ortaya çıkan katlanabilir telefonların bu yıl sahneye çıkması bekleniyor.

Sol ve sağdan arkaya doğru katlanıyor

Mobil alandaki sızıntılarıyla bilinen Evan Blass'ın paylaştığı yeni bir video, Xiaomi'nin katlanabilir akıllı telefonunu gösteriyor olabilir. Olabilir diyoruz çünkü şimdilik doğrulanan herhangi bir bilgi yok. İşin ilginç kısmı ise şu ana kadarki videolarda pek de görmeye alışık olmadığımız bir forma yer verilmiş olması. Normalde katlanabilir modellerde şirketler tam ortadan ikiye katlanan bir yapı sunuyorlar. Ama bu telefon hem sol hem de sağ yan kısımdan arkaya doğru katlanıyor.

Az önce de yazdığımız gibi aslında bu bir prototip. Yani ürünün satışa çıkıp çıkmayacağı belli değil. Ancak yine de 2019 yılında 'katlanabilir akıllı telefonlarla' epey fazla karşılaşacağız gibi görünüyor. Hatta Şubat sonunda Barselona'daki Mobile World Congress'te Samsung'un ilk katlanabilir telefonunun sergilenmesi söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >