Infiniti, ilk elektrikli otomobilini 2021'de piyasaya sürecek

Infiniti
Infiniti

Nissan'ın lüks otomobil markası Infiniti, Detroit fuarında 2021'den sonra yeni araçlarını tamamen elektrikli veya hibrit olarak üreteceğini duyurdu. İlk tam elektrikli model üç yıl sonra satışa çıkacak.

Detroit Otomobil Fuarı kapsamında Q Inspiration konseptini gün yüzüne çıkaran Infiniti, fuarı takip eden basın mensuplarına markanın gelecek planları hakkında önemli açıklamalar yaptı. 2021'de ilk tam elektrikli Infiniti'nin satışa çıkacağını müjdeleyen Japon firmanın yöneticileri, 2025'te küresel satışların yarısının elektrikli veya hibrit araçlardan geleceği bir yeni ürün stratejisi izleyeceklerini dile getirdi.

Q Inspiration konseptinden izler taşıyan ilk elektriklisini 2021'de satışa sunacak olan Infiniti, aynı yıl tüm yeni modellerini elektrikli veya hibrit olarak üretmeye başlayacak. Tam elektrikli modellerin dışında kalan araçlarda Nissan'ın menzil artırıcılı ePower güç sistemi kullanılacak.

Menzil artırıcılı Infiniti otomobilleri yolda

Üç silindirli küçük bir benzinli motorun jeneratör görevi üstlendiği ePower teknolojisinde, otomobilin tekerlerini sadece elektrik motoru döndürüyor. Tek görevi bataryayı şarj etmek olan içten yanmalı motor, düşük yakıt tüketimi sayesinde hibrit otomobillerden çok daha yüksek tasarruf değerleri sunuyor.

Renault-Nissan tarafından geliştirilen menzil artırıcılı elektrikli güç sistemi, 2021'den sonra tam elektrikli otomobillere geçişe yardımcı olacak. Ancak Infiniti'nin tümüyle elektrikliye yönelişi, dünyanın ilk değiştirilebilir sıkıştırma oranına sahip VC-T motorunun geleceğini tehlikeye soktu. Otomotiv devinin yıllardır geliştirmek için çaba sarf ettiği motor teknolojisi, benzinli araçlara dizel motorlar kadar verimli çalışma imkanı sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >