Instagram Hikayeler'e iki yeni özellik eklendi

Instagram'ın kullanıcı kitlesini zirveye çıkaran Hikayeler sistemine iki yeni özellik daha eklendi.

Instagram, geçtiğimiz yaz Snapchat'in "Hikayeler" özelliğini birebir kopyalamış ve silinen içerikleri hayata geçirmişti. Bu aşamadan sonra kullanıcı sayısını önemli bir oranda artıran sosyal mecra, sistemi daha da ileri götürmekte kararlı. Platformda son olarak Hikayeler'e istatistik ve reklam özellikleri de eklendi. Yani bundan böyle artık isteyen kullanıcılar Instagram Hikayeler'e reklam verip, sonuçları istatistik şeklinde görüntüleyebilecek. Bu sayede ek bir gelir kalemi daha elde edilmiş olacak.

Özellikle Instagram'ı prestij amaçlı kullanan dev şirketlerin bu reklam sistemiyle yaratıcı işler ortaya çıkarabileceği tahmin ediliyor. Raporlara göre Instagram kullanıcılarının %70'lik kısmı bir işletmeyi takip ediyor. Dolayısıyla ek bir reklamla birlikte bu sayı daha da artacak gibi görünüyor.
Tam ekran şeklinde sunulacak reklamlar, elbette Facebook'ta olduğu şekilde belirli unsurlar üzerinden gerçekleştirilebilecek. Yani reklam verecek olan kullanıcılar ya da şirketler doğrudan erişim kitlesini ve hedefleri seçebilecek.

Reklam verenler için istatistikler büyük önem taşıyor elbette. Dolayısıyla Instagram'ın bu noktada da özel bir çözümü devreye girecek. Hikayeler için geliştirilen İstatistik sistemiyle birlikte reklam verenler, erişim ya da diğer birçok hususta bilgiye erişebilecek.
Instagram aylık kullanıcı sayısını iki katına çıkardı Instagram durdurulamıyor: Bir özellik daha geldi Instagram'a beklenen özellik geldi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >