iPhone X duvar kağıtlarında tartışma yaratan bildirim bölümü nasıl gizlenir?

iPhone duvar kağıdı
iPhone duvar kağıdı

Yeni nesil iPhone X için tasarlanan duvar kağıtları üst bölümde bildirim simgelerinin gözükmesini sağlıyor. Fakat, bu sistemi tamamen devre dışı bırakmak isteyenlerin sayısı azımsanacak seviyede değil. Peki ama iPhone X duvar kağıtlarındaki bildirim bölümü nasıl gizlenir?

Apple'ın onuncu yıla özel olarak tasarladığı iPhone X'in tanıtılması üzerinden yaklaşık iki ay geçti. Geçen hafta 57 ülkede satışa çıkarılan akıllı telefon, önceki iPhone'lara göre hem tasarım hem de performans anlamında bir dizi yenilik barındırıyor.

En önemli detayların başında ise iPhone X'in üst kısmında yer alan bildirim bölümü geliyor. Yeni iPhone'u satın alan kullanıcıların büyük bir bölümü bildirimlere özel tahsis edilen bu kısmı verimli buluyor ve aktif olarak tercih ediyor. Fakat ekrandaki bildirim bölümünü kullanmak istemeyenlerin de sayısı hayli fazla.

İşte bu noktada ise özel optimizasyonlar devreye giriyor. Twitter'da paylaşılan bir iPhone duvar kağıdı, bildirim ekranını gizli hale getirmeyi sağlıyor. Bu duvar kağıdı esasında üst kısma siyah bir bant çekip simgeleri ve diğer detayları ortadan kaldırıyor.

iPhone X'te bildirim ekranı kısmı nasıl düzenlenir?

İndirilen duvar kağıdının Ayarlar ve Duvar Kağıdı bölümünden seçilmesi gerekiyor.
İndirilen duvar kağıdının Ayarlar ve Duvar Kağıdı bölümünden seçilmesi gerekiyor.

Ekranın üst kısmındaki bildirim bölümünü gizlemek isteyen kişilerin öncelikle duvar kağıdını indirmesi gerekiyor. Duvar kağıdına buradaki bağlantı üzerinden kolayca erişilebilmek mümkün. Duvar kağıdı fotoğraf galerisine dahil edildikten sonra...

... Ayarlar > Duvar Kağıdı > Yeni Duvar Kağıdı bölümüne tıklayıp kaydedilen fotoğrafı duvar kağıdı olarak ayarlamak şart.

Önemli not: Bu işlemi yaparken kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli detay ise "Perspektif" yerine "Hareketsiz" seçeneğinin aktif edilmesi gerekiyor. Hepsi bu kadar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >