Lexus, elektrikli hatchback otomobil geliştiriyor

Lexus CT 2020
Lexus CT 2020

Lexus, geçen yıl neredeyse tüm dünyada satışına son verdiği CT serisi hatchback otomobiline dair önemli bir açıklama yaptı. Aracın 2020'de yeni versiyonuyla satışa çıkacağını duyuran firma, yeni CT'nin tam elektrikli versiyonunu da üretecek.

İlk kez 2011'de satışa sunulan Lexus CT, hatchback kategorisinde lüks markanın hibrit araç satışlarını artırmak üzere pazarladığı, geçen yıl büyük ölçüde satışını sonlandırdığı bir model olmuştu. Satış hedeflerini tutturamasa da Lexus'a yeni müşteri kazandırmada büyük başarı sağlayan araç, AutoExpress'in haberine göre 2020'de geri dönecek.

Yeni Auris'te de kullanılan Toyota'nın TNGA platformunda geliştirilecek olan ikinci nesil Lexus CT, hem hibrit hem de tam elektrikli güç sistemi seçeneğiyle gelecek. Lexus'un Toyota'nın öncüsü olduğu hibrit kültürüyle lüks otomobil piyasasına yayılma projesinde kendisine verilen rolü tam manasıyla yerine getiremeyen CT'yi 2020 ve sonrasında bambaşka bir vazife bekliyor olacak.

Mercedes A ve BMW 1 serilerine rakip olacak

SUV modellerin revaçta olduğu şu günlerde daralan hatchback ve sedan segmentlerine yönelik stratejik hamleler yapan kurnaz üreticiler arasına giren Lexus, Mercedes A ve BMW 1 serilerinin lüks hatchback piyasasındaki hakimiyetini tehlikeye sokacak bir model ortaya çıkaracak. Auris'in 2,0 litre benzinli motorla desteklediği hibrit güç sistemiyle piyasadaki muadillerinden birkaç adım önde olduğunu gösteren Toyota, Lexus'un elektrikli dönüşümündeki rolünü giriş seviyede CT ile daha kritik hale getirecek.

2020'lerin başında 10 tam elektrikli otomobil piyasaya sürecek olan Japon otomotiv devi Toyota'nın lüks markası, Toyota'ya tam elektrikli otomobile hazırlık döneminde zaman kazandıracak. Çok yeni olsa da tam elektrikli sistemlere yabancı olan TNGA platformu, bu süreçte Lexus'un düşük hacimli üretim ihtiyaçlarını karşılamak için bataryalı araçlara optimize edilmiş ve böylece üretim maliyeti aşağı çekilerek Toyota modellerine tam elektrikli yolu görünmüş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >