Meşhur Windows XP fotoğrafının çekildiği konumun son hali görenleri üzdü

Windows XP
Windows XP

15 yılı aşkın sürede Windows XP ile bütünleşen ve toplamda bir milyarı aşkın bilgisayara erişen meşhur duvar kağıdı fotoğrafı aynı konumdan tekrar çekildi; sonuç şaşırtıcı...

Microsoft'un 25 Ekim 2001'de piyasaya sürdüğü Windows XP, şirketin şu ana kadar en fazla tercih edilen işletim sistemlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Elbette bu sistemle bütünleşen birçok farklı ayrıntı var; belki de bunlardan en çok akılda kalanı meşhur duvar kağıtları. Windows XP'nin dillere destan duvar kağıtları özellikle sosyal mecralarda sık sık gündeme oturuyor. 1998 yılında Charles O’Rear tarafından ABD'nin Kuzey Kaliforniya eyaletinde otomobil penceresinden çekilen meşhur fotoğraf.Charles O’Rear tarafından 1998'de analog makineyle çekilen meşhur Windows XP fotoğrafının hikâyesi de bunun bir parçası ve aslında fotoğrafın hikâyesi göründüğünden çok farklı. O’Rear, fotoğrafı çektikten ve düzenledikten sonra Corbis isimli özel bir platforma yüklüyor. Bir süre geçtikten sonra bu servis Bill Gates tarafından satın alınıyor; fotoğrafın telif hakkı için ödenen tutar net olarak bilinmese de olsa da, bilgiler şu ana kadar dijitalortamda en pahalıya satılan fotoğraf olduğu belirtiliyor.

Son olarak Sonoma County'de yeniden çekilen arazinin son hali. Elbette eski havası tamamen ortadan kaybolmuş.
Son olarak Sonoma County'de yeniden çekilen arazinin son hali. Elbette eski havası tamamen ortadan kaybolmuş.

Bu aşamadan sonra Windows XP tasarım ekibinin gözüne ilişmeye ve dikkat çekmeye başlayan fotoğraf aynı zamanda beğeni kazanmaya devam ediyor. Windows XP sayesinde toplamda 1 milyarı aşkın bilgisayara erişen meşhur fotoğraf aynı yerde konumda (ABD'nin Kuzey Kaliforniya'daki Sonoma County'de) tekrardan çekiliyor; sonuç ortada.

Evet; eski işletim sistemlerindeki hatıralar insanı duygulandırıyor. Hatta insanları nostalji amaçlı eski sistemleri kullanmaya da teşvik ediyor. Ancak Microsoft'un güvenlik konusunda kullanıcılara yaptığı duyurulara da kulak asmak şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >