Microsoft Cortana'nın iPhone uygulaması kullanıma sunuldu

Cortana
Cortana

Microsoft, sesli asistan Cortana'nın iPhone'lara özel versiyonunu App Store üzerinden aktif hale getirdi. Yani şu an isteyen iPhone ya da iPad kullanıcıları uygulamayı indirip kullanmaya başlayabiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, Google ve Microsoft gibi dev şirketler, sesli komutları kabul eden sanal asistanlar konusunda ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Yapılan güncellemelerle yeni yetenekler kazanan uygulamalar, insanları daha iyi anladığı gibi sesli komutları doğru şekilde işleyip en olası sonuçları ortaya koyuyor. Bu kapsamda son olarak Microsoft Cortana uygulamasının iOS versiyonu yayınlandı.

Microsoft Cortana, artık iPhone'larda da kullanılabiliyor.
Microsoft Cortana, artık iPhone'larda da kullanılabiliyor.

Güncellenen Cortana artık çok daha yetenekli

Eskiye oranla podcast ve müzik desteğiyle güncellenen Cortana, özellikle sisteme yeni dahil edilen sohbet özelliğiyle kullanıcıyla bağlantısını kuvvetlendiriyor. Peki ama Cortana 3.0 ile neler yapılabiliyor? Kişisel asistan Cortana, yeni versiyonunda Microsoft'un diğer servisleriyle tam uyumlu olarak çalışıyor. Bunlar arasında elbette akla ilk olarak Teams ve Skype. Doğal olarak bu uygulamalar üzerinden kurulan bağlantıyla toplantı planı ve organizasyon gerçekleştirilebiliyor.

Tüm bunlara ek olarak arayüz konusunda da değişikler var. Uygulamada artık üç sekme yerine tek bir sekme kullanılıyor ve daha sade bir yapı sunuluyor.

Uygulamayı aşağıdaki bağlantı üzerinden App Store vasıtasıyla indirebilirsiniz.

Cortana (App Store)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >