PES 2019’dan Türkiye Ligi müjdesi

​PES 2019’dan Türkiye Ligi müjdesi
​PES 2019’dan Türkiye Ligi müjdesi

EA Sports’la arasındaki rekabette sürekli olarak irtifa kaybeden KONAMI, UEFA ve Şampiyonlar Ligi lisanslarını kaybettikten sonra farklı liglere yönelmişti. KONAMI’nin şimdiki hamlesi Türkiye Ligi’ni oyuna adapte olmak oldu. Türkiye’ye özel bir kapak yıldızı da belirlenecek.

İlk baştan sona Türkçe oyunuyla başlayan Türkiye – KONAMI yakınlaşması farklı farklı eksenlerde durmadan devam ediyor. PES’ten ümidi kesip tamamen FIFA’ya odaklanan insan sayısı her geçen gün artarken bu furyaya Türkiye’nin de katıldığını söylemek yanlış olmaz. Oynanış, lisanslı ligler, oyun motoru ve stadyum seçimleri tarafında çok sayıda farklı eleştiriyle karşılaşan PES serisi, Türkiye Ligi’ni de lisansıyla oyuna adapte edeceğini açıkladı. Demonun çıkışına bir hafta kala bombayı patlatan Konami, Türkiye Süper Ligi'ni Hakan Çalhanoğlu'nun süsleyeceği kapakla kutlayacak. Kapakta Çalhanoğlu'nu milli takım formasıyla göreceğiz. Oyunla ilgili geçtiğimiz günlerde yayınlanan video sonrası Türkiye’yi heyecanlandıran bir gelişme de bu oldu.

PES 2019 stadyum detayları ve isim hakları konusunda da beklentileri yükseltti.
PES 2019 stadyum detayları ve isim hakları konusunda da beklentileri yükseltti.

PES 2019, 8 Ağustos'ta çıkıyor!

Şükrü Saraçoğlu stadyumunun oyuna eklenmesi, oyunun Türkçe olacak olması ve Süper Lig’in bulunması ve hepsinden öte oyunun ülkemizde FIFA'dan çok daha ucuza satılacağı da düşünülürse, bu sene Türkiye'deki oyuncuların tercihi PES 2019 olabilir. 28 Ağustos 2018 tarihinde PC, Xbox One ve PS4 için piyasaya çıkacak olan oyunun demosu ise 8 Ağustos'ta kullanıcılarla buluşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >