Porsche, dizel otomobil üretimini sonlandırdı

Porsche
Porsche

2015'teki dizel skandalı sonrası gelecek planlarında büyük değişiklikler yapan Porsche, elektrikli otomobil dönüşümü kapsamında dizel araç üretimini resmen sonlandırdı.

Son birkaç senedir Volkswagen grubuna zor zamanlar yaşatan dizel skandalı, radikal bir kararın daha resmen hayata geçirilmesine vesile oldu. Emisyon hilesine başvurduğu SUV modellerinden dolayı skandalın etki alanına giren Porsche, küresel çapta dizel otomobil üretimini sonlandırdığını açıkladı.

Panamera, Cayenne ve Macan serisi otomobillerini bundan sonra dizel motorla üretmeyeceğini duyuran Alman şirket, sadece benzinli ve tüketicilerin giderek daha çok alaka gösterdiği hibrit güç sistemlerinin üretimine hız verecek.

Porsche'nin bu kararı almasında etkili olan tek unsur emisyon skandalı olmadı. Geçen yıl sattığı otomobiller arasında dizelin payı yüzde 15'te kalan Stuttgart merkezli otomotiv devi, bu hamleyle tüketicilerin değişim gösteren satın alma tercihlerine göre araç filosunu revize etmiş oldu.

İlk tam elektrikli Porsche 2019'da satışa çıkacak

Hibrit güç sistemlerinin yanında VW grubu için birkaç farklı elektrikli otomobil platformu geliştirme çalışmaları yürüten Porsche, ilk tam elektrikli modelini 2019'da satışa çıkarmayı planlıyor. Mission E projesi kapsamında ar-ge faaliyetleri süren araç, 500 kilometre menzil sunup üç farklı motor seçeneğiyle yarış otomobili segmentinden piyasaya sürülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >