Porsche Mission E'nin fiyatı ve motor seçenekleri belli oldu

Porsche
Porsche

Porsche'nin ilk tam elektrikli otomobili Mission E, Tesla'nın en ucuz Model S otomobiliyle aynı fiyattan satışa çıkacak. Çift elektrik motorlu spor araba 670 beygir güce ulaşabilecek.

Porsche, 2019'da satışa sunacağı ilk tam elektrikli otomobili Mission E hakkında yeni detaylar paylaştı. Bir otomobil dergisini prototip aracı test etmesi için Weissach, Almanya'daki meşhur test pistine davet eden firma, aracın fiyatı ve motoru hakkında soruları yanıtladı.

Daha önce Almanya'daki muhtelif yarış pistlerinde test edilirken görüntülenen Mission E, 402 beygirlik başlangıç modeliyle başlayıp 536 ve 670 beygir olmak üzere toplam üç motor seçeneğiyle gelecek. Ön tarafta 215 beygirlik bir elektrik motor kullanan Porsche, tüm modelleri dört çeker sistemle üretecek. İlk etapta yıllık 20 bin üretim hedefiyle yola çıkacağını açıklayan Alman otomotiv devi, daha sonra bu hedefi yüzde 50 oranında artırmıştı. Mission E'nin üretileceği platform, Audi, Bentley ve hatta Lamborghini ve Bugatti'nin elektrikli spor otomobillerinde kullanılacak.

En ucuz Tesla Model S ile aynı fiyat

Mission E'nin 402 beygirlik başlangıç modeli 70-80 bin dolar seviyesinden satışa sunulacak. Yaklaşık 500 kilometre menzil sunacak hızlı şarj desteğine sahip bir bataryayla donatılacak olan spor otomobil, sıfırdan 100 kilometreye 3-3,5 saniye civarında bir zamanda ulaşabilecek.

Panamera'dan daha küçük boyutlarda olmasına rağmen daha geniş bir kabine sahip olduğu belirtilen elektrikli Porsche, 2019'da piyasaya sürülmüş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >