Skoda, 2025'e kadar beş elektrikli otomobil piyasaya sürecek

Skoda Vision E
Skoda Vision E

Volkswagen grubunun son dönemde en iyi performans sergileyen markası olan Skoda da elektrikli otomobil çalışmalarına katılıyor. 2025'e kadar beş elektrikli araç piyasaya sürmeyi taahhüt eden Çek üretici, ilk prizli hibrit otomobilini ise 2019'da satışa sunacak.

Bu yılı yine rekor satışla tamamlaması beklenen Skoda, son dönemde Volkswagen grubunun en iyi performans sergileyen markası oldu. İngiltere ve Çin gibi kritik pazarlarda kızışan rekabete rağmen büyümeyi sürdüren Çek üretici, 2025 planı çerçevesinde bir dizi yeniliklerle otomotiv sektöründeki etkisini artırmaya hazırlanıyor. Bu yeniliklerin bir kısmı tabi ki elektrikli otomobillerle alakalı.

Skoda'nın gelecek planları hakkında basına konuşan CEO Bernhard Maier, 2025'e kadar beş elektrikli otomobil piyasaya süreceklerini açıkladı. Skoda markalı ilk elektrikli aracın üretimi 2020'de başlayıp aynı yıl içerisinde satışa sunulacak. Ancak Skoda'nın sektördeki 'elektriklenme' dönemine yönelik büyük hazırlığı öncesi sürücüler birkaç yeni otomobille daha tanışacak.

Hibrit Skoda Superb geliyor

Sedan segmentinin dikkat çeken modellerinden Skoda Superb, Çek üreticinin elektrikli otomobil planları hayata geçmeden önce hibrit güç sistemi seçeneği kazanacak. 2019'da satılmaya başlayacak bu model, prizli hibrit olup sadece elektrikli motorla yol katedebilecek.

Son üç yılda olduğu gibi bu sene de bir milyon üretim hacmine ulaşan Skoda, 2017'yi tarihindeki en iyi satış rakamlarıyla tamamlayacağını öngörüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >